De som kört förbi i byggområden i Roslags Näsby kan ha sett att det ställts upp ett antal svarta containrar på parkeringsplatsen. Nu håller de på att förvandlas till foodcoort.

– Det här är ett enklare och billigare sätt att expandera som restaurang, säger grundaren Mahesh Kumar från Dark Edition.

Många restauranger får inte ihop ekonomin när de öppnar utanför stan menar han. Därför har de startat konceptet där man istället för en lokal hyr en conteiner men kök och helt fokusera på take-away.

– Många som bor i Täby vill ha vardagslyx men kanske inte har tiden att laga själv. Vi vill göra det billigare för företagarna att expandera och möta kunderna där de är. Tanken är att ta bra restauranger utanför stan, säger han.

Planen är att det ska bli sex kök och att kunder beställer via en app. Det ska finnas pizza, hamburgare, indiskt, kebab och ramen. Just nu håller företaget på att bygga sittplatser utomhus och de hoppas det ska bli runt 20 till 30 stycken.

– Det kommer vara 9 varumärken totalt som finns, några är inte helt klara ännu. Man kan beställa olika typer av mat och hämta samtidigt. Vi har provöppnat nu men den 15 mars kommer allt vara klar, säger han.

Efter att ha beställt via appen hämtar man maten själv. Men han säger att de även är anslutna till hemkörnings-företag.

Hur ser du på att gig-företag ska sköta hemkörningen?

– Vi vet att de idag blivit mycket bättre än vad de varit tidigare. Sen har vi även en barack där man kan dricka kaffe och vänta, vi vill ta hand om dem som arbetar, säger han.

Planen i framtiden är dock att ha egen hemkörning berättar han.

– Vi räknar med att vi kommer 800 portioner per dag när vi är "up and running", det finns planer i framtiden är att ha egna chaufförer.

Redan nu har några restauranger öppnat på prov. Men den 15 mars räknar företaget med att alla flyttat in och bygget är klart.

– Vi ska sätta upp fler skyltar och belysning och bygga sittplatser, säger han.