Förra året firades Valborgsmässoafton vid Kalmarsand för första gången när elden tändes på en flotte ute i vattnet. Det hela blev en succé och människor kom från hela kommunen till badplatsen för att hälsa våren officiellt välkommen till våra breddgrader.

2 000 besökare

Totalt räknade kommunen in drygt 2 000 besökare under kvällen som då var det första firandet sedan pandemin ställt in två aftnar i rad och Mitt i Bålsta frågade om det var tänkt att bli en ny tradition.

Åter till stranden

–Det är min förhoppning och det var många som uttryckte det som ett önskemål. Så det är inte bara jag, sa projektledaren Birgitta Persson då.

Och den förhoppningen lever vidare för nu blir det alltså Kalmarsand igen.

– Det blev lyckat, det blev familjärt och trevlig stämning. Som ett familjearrangemang ska vara, säger Birgitta Persson nu.

Birgitta Persson, projektledare för Valborgsmässofirandet i Kalmarsand.

Birgitta Persson, projektledare för Valborgsmässofirandet i Kalmarsand.

Daniel Sjöberg

Tror du att det kommer lika många i år?

– Det är ju det som är den stora tjusningen, att vi inte vet. Förra året gjorde jag upp med scouterna och vi sa, beräkna för 500 personer och så blev det så mycket. Nu har jag sagt att vi utgår ifrån att det kommer lika många, sedan vet man inte.

För man kan ju tänka sig att förra året var speciellt, med tanke på pandemin?

– Så var det, möjligheten att gå ut och träffas igen. Sedan tror jag också att nyfikenheten var stor eftersom vi aldrig gjort det här igen, men som sagt, många uttryckte att det var väldigt härligt och familjärt och jag hoppas och tror att många kommer tillbaka.

Och något av nyhetens behag finns även i år. Det blir nämligen ett nytt slags avslut på tillställningen, med en eldshow designad Circus Ignis, och allting startar upp klockan 17.00.