Sportlovet på Tekniska museet bjuder in till en intensiv vecka med dataspel i alla dess former.

Nintendo och Xbox kommer presentera de senaste favoritspelen, medan Stockholms Spelmuseum tar med sina nostalgiska pärlor. I Wisdome Stockholm kan besökare uppleva hur programkod blir till magiska spelvärldar i ett omslutande 3D-äventyr.

– Det är nog många som tycker att barnen spelar för mycket, men vi vill uppmuntra till att upptäcka spelhistorien tillsammans, prata om sina relationer till spelkulturen och förstå spelen som kreativt skapande och hur de är uppbyggda, säger Fanny Söderström Aupeix, chef för utställningar och upplevelser på Tekniska museet.

En hel våning

Utställningen "Play Beyond Play" är en hel våning fylld med dataspel och spelkultur. Här lyfter Tekniska museet fram spelen som kulturbärare, sociala sammanhang och som ingång till teknikämnet.

Utställningen tar också upp spelens mer komplexa sidor som spelberoende, stereotyper, våldsamhet och attityder i spelcommunities.

Lanserar spelbussen

Tekniska museet öppnar också en ny busslinje till och från Norrmalmstorg, vid Nobis Hotel, för att göra resan till museet enklare och roligare för besökarna.

Den avgår varje halvtimme med start 9:45 till 17:15 under perioden 26 februari till 3 mars. Bussresan tar cirka en kvart.