Midsommar. Miss Inga håller i sång och sittdans på Hasselbackens midsommarfirande. Foto: Pressbilder

Här bjuds midsommarfirande med en tvist

På många håll har midsommarfiranden ställts in även i år. Men på Hasselbacken kör man på med ett pandemianpassat firande där dragshowartisten Miss Inga står för underhållningen. – Det blir fantastisk underhållning och man vet aldrig vilka grodor som hoppar ut, säger Ingmari Pagenkemper, ansvarig för firandet.

  • Publicerad 17:05, 24 jun 2021

Allsång, femkamp, resning av midsommarstång och snapsvisor. På Hasselbacken på Djurgården blir det midsommarfirande i morgon – men på ett coronaanpassat vis.

– Vi har haft mycket huvudbry i förberedelserna i år, kring hur man ska omvandla klassiska aktiviteter till något liknande. Det blir ett mellanår. Det blir ingen dans runt stången, men vi kommer att köra klassiska sånger som Prästens lilla kråka sittande på stolar. Det blir som allsång och vi delar ut häften, säger Ingmari Pagenkemper, vd för Cirkus och ansvarig för midsommarfirandet på Hasselbacken i år.

Hon håller i firandet tillsammans med dragshowartisten Martin "Miss Inga" Johansson.

Hur kommer det sig att "Miss Inga" kommer till Hasselbacken?

– Vi skapade det här midsommarfirandekonceptet för 10 år sedan tillsammans. Först körde vi på Berns i några år, sedan Södra teatern och nu är det andra året på Hasselbacken, säger Ingmari Pagenkemper.

Vad är det som är så bra med konceptet?

– Det är ett gratis och inkluderande midsommarfirande mitt i stan. Vi har skapat något för alla som inte har lantställen eller barnfamiljer som inte har råd att lämna stan.

Vad ser du mest fram emot?

– I vanliga fall är det kul med förvånande miner från japanska turister när det är dans runt midsommarstången, men också att allt är gratis. Det är så kul att se hur glada alla blir. Såklart också jättekul med "Miss Inga", det är en fantastisk underhållning och man vet aldrig vilka grodor som hoppar ut. Det blir lite som standup och dragshow på samma gång, säger Ingmari Pagenkemper.

För att fira midsommar på Hasselbacken rekommenderas bordsbokning, men man kan också maila och fråga om det finns lediga platser kvar.

Hålltider

11: Smyckning av midsommarstång

12: Coronasäkra lekar och överraskningar till alla barn

14: Resning av midsommarstång, snapsvisesång och coronasäker sittdans

Visa merVisa mindre

Midsommarfirande. Dragshowartisten "Miss Inga" håller i midsommarfirandet på Hasselbacken i år. Foto: Mostphotos