Senast den 15 maj ska cirka 25 000 blivande gymnasieelever i Stockholm ha gjort sitt slutgiltiga val. Barn och föräldrar som fortfarande är osäkra på vilken skola de ska välja kan ta hjälp en rankingen av alla gymnasier i Stockholms län som släpptes på fredagen.

– Vi är glada över att kunna presentera årets rankning och hoppas att den kommer att hjälpa elever och föräldrar att lättare ta välgrundade beslut baserade på data istället för rykten eller antagningsgränser, säger Frans Björnsson en av grundarna av Gyrank som sammanställt listan.

Skolornas placering på listan bedöms bland annat utifrån resultat på nationella prov, betygsinflation, andel behöriga lärare, elevnöjdhet, andel som tar examen och arbetsmarknadsutfall.

Skolorna i topp

1. Kungsholmens gymnasium

2. VRG Campus Viktor Rydberg

3. Södra Latin

4. Täby Enskilda gymnasium

5. Norra Reals gymnasium

6. Östra Reals gymnasium

7. Viktor Rydberg Gymnasium, Djursholm

8. Blackebergs gymnasium

9. Stockholm Science and Innovation School

10. Enskilda Gymnasiet

Det finns även specifika listor för varje program (se fakturutor). Till exempel toppar Nacka gymnasium bygg- och anläggningsprogrammet och Tibble gymnasium campus Täby toppar listan för barn- och fritidsprogrammet.

Sammanställningen finns även på Gyranks hemsida. Där går det att sortera på skolornas antagningsgräns för att se vart man kommer in.