Nu är det officiellt. IKEA kommer att öppna ett cityvaruhus i Gallerian i Stockholm. Nyheten presenterades på plats i Gallerian under torsdagseftermiddagen.

– Det här är en fantastisk nyhet som vi har sett fram emot att berätta om under en tid. Gallerian, som sedan starten har varit en folklig och mångsidig handels- och mötesplats, välkomnar nu ett av Sveriges mest uppskattade och folkkära varumärken. Vi är väldigt stolta över att IKEA väljer att öppna i Gallerian, säger Cecilia Åkesson, centrumchef, i ett pressmeddelande.

– Jag vill först och främst välkomna IKEA till Stockholms city. Det är mycket glädjande att en så stark aktör vill utveckla nya koncept i Stockholm och tror på attraktionskraften i Stockholms city, säger finansborgarrådet Anna Köning Jerlmyr (M).

Med skyltfönster mot Jakobsgatan och Regeringsgatan kommer IKEA fördelas på fyra våningsplan och drygt 8000 kvadratmeter. Tre av våningsplanen kommer att vara öppet för kunder och ett för lager och medarbetarytor.

– Att IKEA flyttar in i Gallerian är en historisk satsning som kan ses som ett tecken på citys återtåg efter pandemins slumrande. Med denna och andra etableringar blåser vi tillsammans nytt liv i staden och jag är övertygad om att det kommer att få fler att återupptäcka både vad Stockholms city och Gallerian har att erbjuda, säger Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.