– Det låter så flummigt men det kom till mig att jag måste söka till Robinson, säger hon.

Hanna Danemyr är 45 år och har jobbat som flygvärdinna sedan 2011.

I augusti tog hon som resenär flyget till öarna i Caramoan i Filippinerna där årets säsong av Robinson är inspelad.

– Jag har inte tittat på programmet sedan slutet av 90-talet så jag vet faktiskt inte vad det var som gjorde att jag sökte nu.

Castingen var egentligen över, men hon kom med som sista deltagare.

– Jag har en personlighet som fungerar för formatet tror jag. Det är nog en kombination av den och utseendet som gör att det blir bra tv.

Det får du utveckla?

– Jag tänker att man vill att det ska vara färgglatt och inte så vitt. Och så är jag ganska rak, inte rädd för konflikter och kan nog framstå som lite burdus ibland. Det tror jag lockade dem.

Beskedet om att vara med i Robinson fick Hanna strax före midsommar 2023 och inspelningarna började i augusti.

Under sommaren förberedde hon sig genom att springa när det var som varmast på dagarna och hon övade på att ha det riktigt tråkigt hemma utan något sällskap.

Det bästa hon har gjort

Hon får så klart inte berätta hur det gick, men hon beskriver det hela som det bästa hon har gjort.

– Det är en fysisk, mental och social utmaning på en nivå som inte går att förbereda sig på. Det går inte att sätta sig in i hur det är att leva med en grupp människor som man inte valt, på en plats där man inte har något annat än dricksvatten och kokosnötter.

– Men det är också helt underbart för när du befinner dig i den här miljön tvingas du möta dig själv och allt det som brusar i huvudet. Och så får man leva nära naturen och utmana sig själv på alla sätt. Alla borde få chansen att vara med i Robinson.

Årets stora nyhet i Robinson på TV4 är att kvinnorna och männen delades in i varsitt lag. Och att Anders Lundin som gör comeback som programledare.

Årets stora nyhet i Robinson på TV4 är att kvinnorna och männen delades in i varsitt lag. Och att Anders Lundin som gör comeback som programledare.

Foto: TV4

Årets stora nyhet i programmet på TV4 är att kvinnorna och männen delades in i varsitt lag.

– Det var skitkul tycker jag. Jag tror att många kanske har en förväntan av att tjejer i grupp inte kan fungera. Men det kanske visst går tänker jag.

Hur känns det att programmet nu ska sändas?

– Det ska bli jättekul att se! Jag är superstolt över allt jag har sagt och gjort. Jag skäms inte för något och jag ångrar ingenting. Så jag är bara förväntansfull!