Botkyrka

Det var inte under de här formerna som 35-åriga Max Möllerström ville ta över som gruppledare för Sverigedemokraterna i Botkyrka efter Martin Inglot. Men steget dit kändes ändå naturligt.

I fyra år gick han bredvid den tidigare gruppledaren Martin Inglot som politisk sekreterare. Så när frågan om han ville ta över kom från partigruppen tvekade han aldrig.

– Det var partikamraterna som sa att jag skulle göra ett bra jobb när jag fick förfrågan från gruppen. Sen vill jag ju förändra Botkyrka till det bättre så klart. Jag är verkligen ödmjuk inför förtroendet och den här rollen, säger han.

"Inga överraskningar"

Det var efter att Martin Inglot åtalats för grovt folkbokföringsbrott som han bestämde sig för att avsäga sig sina politiska uppdrag i kommunen. Enligt åklagaren i fallet har han varit folkbokförd i Botkyrka samtidigt som han bott på en adress på Östermalm, vilket skulle strida mot kraven som ställs på honom som folkvald i Botkyrka.

Enligt kommunallagen måste en folkvald politiker vara folkbokförd i kommunen hen är vald. Martin Inglot själv har hela tiden nekat till brott.

Enligt Max Möllerström kommer en ny gruppledare göra lite skillnad i vilken politik som partiet vill föra. Innan Martin Inglot avsade sig sina uppdrag hade partiet redan spikat en politisk plan för de kommande fyra åren.

– Det blir inga överraskningar med oss. Vi kommer hålla den politik som vi har gått till val på, säger han.

Vad är det för frågor?

– Vi vill bland annat förbättra skolresultaten i Botkyrka genom att ge lärarna mer tid åt att vara just lärare. Vi vill beredda Hågelbyleden och bekämpa kriminaliteten. Det tycker vi ska göras genom ett fördjupat regionalt samarbete där vi kan delge information mellan andra myndigheter för att knäcka gängen.