Det var den 21 april som det blev känt vilka tre som skulle kunna bli årets företagare i Håbo kommun. Frida Mattsson, Håbo Buss, Patrik Nygård, Skokloster Lanthandel och så Dan Hallman och hans Elteknikgruppen var de nominerade.

– Vad tänkte jag? Varför jag? Vad har jag gjort? Men det är väl upp till andra att bedöma det. Jag är så uppe i mitt hela tiden, säger Dan om hur han reagerade på nomineringen.

Blir någon annan

Dan Hallman med bland annat styrelsen för Håbo företagare som utsett honom till årets företagare i Håbo.

Dan Hallman med bland annat styrelsen för Håbo företagare som utsett honom till årets företagare i Håbo.

Daniel Sjöberg

Några tankar på att han skulle kunna vinna hade han inte.

– Det blev som en parantes. Det blir någon av de andra, tänkte jag. De har gjort så mycket mer och större och fortare och allt. Sedan har jag haft fullt upp så jag har inte tänkt på det. Och så blev det det här nu.

Förbereder ett strömavbrott

Ja, det blev ju det. Just när Dan gick och undrade vad det var för konstigt med det där mötet som kollegan hade sagt att de skulle ha klockan 09.00, men som inte hade planerats alls, dök styrelsen från Företagarna i Håbo upp tillsammans med bland andra kommunstyrelsens ordförande Catherine Öhrqvist, för att räcka över blommor till en chockad vinnare.

– Det ringer hela tiden här och det är full rulle på allt. Jag håller på och förbereder ett strömavbrott här nere på en omläggning som vi ska göra, haha.

Den klassiska frågan, hur känns det?

– Det känns riktigt bra faktiskt. Det betyder att någon har uppfattat mig som värdig det här priset och det är hedrande.

Dan Hallman med medaljen runt halsen, lätt chockad över att ha blivit årets företagare i Håbo.

Dan Hallman med medaljen runt halsen, lätt chockad över att ha blivit årets företagare i Håbo.

Daniel Sjöberg

Vill växa vidare

Bålsta Elteknik bildades 1991. I mars 2014 tog Dan Hallman över verksamheten och sedan dess har företaget vuxit rejält och bytt nytt namn till Elteknikgruppen i Mälardalen AB.

– Vi är i dag tjugo totalt och vi sitter en sex, sju stycken i Järfälla. Jag har en plan. Vi ska fortsätta växa och Järfälla är ett otroligt stort utvecklingsområde så där vill vi få upp samma volym som här, minst.

Nu väntar en länstävling och skulle det bli seger där blir det riksfinalen, men det är en bit bort. Nu ska Dan Hallman smälta den lokala segern och det kan ta sin tid bara det.

– Ja, det här var ett riktigt bakhåll, haha.