På tisdag, 11 januari, slår Doktor24 upp portarna till en ny vaccinationscentral på Hammarby allé 20, i en nedlagd ICA-butik som byggts om för ändamålet. Den ska ha kapacitet att vaccinera upp till 3 600 personer i veckan.

Dit välkomnas de som nu får ta sin tredje spruta, samt de som ännu inte tagit en första eller andra dos, inräknat barn och ungdomar från 12 år.

Mottagningen håller öppet alla dagar utom söndagar. Tidsbokning sker via appen Alltid Öppet.

– Vi kommer finnas här så länge behovet finns, jag tror i alla fall det blir mars ut. Sedan kan det förlängas beroende på läget, säger Eva-Marie Vesterlund Rundgren, platsansvarig på mottagningen.

Hade mottagning i Fållan

Förra året öppnade Doktor24 en central för massvaccinering i Fållan i Slakthusområdet. När den stängde i mitten av september hade de genomfört 150 000 vaccinationer.

– Där hade vi 20 vaccinbås, här har vi åtta. Det är mindre, men vi kommer ha samma princip för hur vi jobbar och bygger upp mottagningen.

Doktor24 har tidigare bistått flera regioner med vaccinationer, och enligt Eva-Marie Vesterlund Rundgren har de rutinerad personal och erfarenhet av omfattande vaccinationsflöden.