På söndag 24 oktober är det nypremiär för Gustavsbergsbion att dra igång filmvisning igen. Planen är att visa nya filmer varje helg och extra många filmer under höst- och jullov.

Bion stängde först våren 2020 på grund av pandemin, sedan igen efter att ha testat att hålla öppet några veckor på hösten.

– Den 22 november förra året visade vi sista filmen, så vi har haft stängt i elva månader. Det känns jättekul att kunna öppna igen och jag hoppas att besökarna hittar tillbaka till oss, säger Pär-Magnus Almquist, som driver Gustavsbergsbion sedan cirka tio år tillbaka via sitt företag Eurostar AB.

De hade tänkt starta tidigare men kunde inte på grund av att Gustavsbergsteatern renoverades. Företaget driver ytterligare fyra lokala biografer i Stockholmsområdet, och flera ute i landet.

– Där vi har öppnat märker vi att många kommer tillbaka, folk har längtat efter att gå på bio, men det är något färre än innan pandemin, säger Pär-Magnus.

Deras idé är att erbjuda bio på orter som ligger långt ifrån storstäderna, förklarar han.

På höstlovet, vecka 44, kommer sex olika filmer att visas, bland annat Colin Nutleys nya film Bröllop, begravning och dop. Till de yngre finns bland annat Paw patrol och Babybossen att välja på, och Familjen Addams 2. Söndag 31 oktober visas även nya Bond-filmen No time to die.

Nu på söndag visas fyra filmer - Bröllop, begravning och dop, Paw patrol och Babybossen 2.