Lokal bio. Filmerna visas på Gustavsbergsteatern. Foto: Eva Tonström

Gustavsbergsbion öppnar igen

Ett kul besked för alla som väntat – bion i Gustavsberg öppnar! De kickar igång med nya filmer varje helg och på höstlovet visas hela sex olika filmer.

  • Publicerad 16:39, 22 okt 2021

På söndag 24 oktober är det nypremiär för Gustavsbergsbion att dra igång filmvisning igen. Planen är att visa nya filmer varje helg och extra många filmer under höst- och jullov.

Bion stängde först våren 2020 på grund av pandemin, sedan igen efter att ha testat att hålla öppet några veckor på hösten.

– Den 22 november förra året visade vi sista filmen, så vi har haft stängt i elva månader. Det känns jättekul att kunna öppna igen och jag hoppas att besökarna hittar tillbaka till oss, säger Pär-Magnus Almquist, som driver Gustavsbergsbion sedan cirka tio år tillbaka via sitt företag Eurostar AB.

De hade tänkt starta tidigare men kunde inte på grund av att Gustavsbergsteatern renoverades. Företaget driver ytterligare fyra lokala biografer i Stockholmsområdet, och flera ute i landet.

– Där vi har öppnat märker vi att många kommer tillbaka, folk har längtat efter att gå på bio, men det är något färre än innan pandemin, säger Pär-Magnus.

Deras idé är att erbjuda bio på orter som ligger långt ifrån storstäderna, förklarar han.

På höstlovet, vecka 44, kommer sex olika filmer att visas, bland annat Colin Nutleys nya film Bröllop, begravning och dop. Till de yngre finns bland annat Paw patrol och Babybossen att välja på, och Familjen Addams 2. Söndag 31 oktober visas även nya Bond-filmen No time to die.

Nu på söndag visas fyra filmer - Bröllop, begravning och dop, Paw patrol och Babybossen 2.

Skruvad familj. Visas tre gånger på höstlovet. Foto: SF-Studios

Action. Nya Bond-filmen visas söndag 31 oktober kl 19. Foto: SF-Studios

Filmer på höstlovet

Ron rör om, visas 31 okt, 3 och 7 nov

Babybossen 2, visas 3 nov

Paw patrol, visas 2 nov

Familjen Addams 2, visas 31 okt, 2 och 7 nov

No time to die 007, visas 31 okt

Bröllop, begravning och dop, visas 2 nov

Eternals, visas 7 och 9 nov

Kolla hela listan med höstens filmer på eurostar.se. Där går också att boka biljetter, men inte köpa. Alla biljetter köps på plats.

Visa merVisa mindre