Det började i vintras med att de drog igång klubbkvällarna 30 plus en gång i månaden, senare även 50 plus. Nu tar de ett steg till och öppnar en livescen där det kommer att vara spelningar en till två gånger i månaden hela vinterhalvåret.

– Det här är något vi velat göra från början, skapa en scen för livemusik här på Kattholmen, men inte riktigt vetat i vilket form. Nu har vi ett format som vi tror funkar, säger Daniel Arlycke, som driver restaurang Kattholmen i Gustavsbergs hamn.  

Pernilla Andersson.

Pernilla Andersson.

Pressbild

Nytt samarbete blev startskott

Det är tack vare samarbetet med artistbokaren och delägaren till Kackelstugan på Öland, Pelle Aldestam, som de nu lyckas få dit en lång rad folkkära och kända artister.

– Pelle bor på Ingarö och han tycker om Kattholmen, plus att han ville ha något att göra under höst och vår, så vi bestämde oss för att samarbeta. Det är jag väldigt glad för, säger Daniel Arlycke. 

Restaurang Kattholmen i Gustavsbergs hamn.

Restaurang Kattholmen i Gustavsbergs hamn.

Eva Tonström

Scenen riggas upp i restaurangens loungedel, bakom baren, där det brukar vara dj-bord och dansgolv, enligt Daniel Arlycke.

Först ut på Kattholmen är sex kända artister, där första spelningen äger rum 2 september.

– Vi har redan flera intressanta namn på gång till i vår också, men det berättar vi mer om under hösten. Vi kommer försöka ha en bra blandning av artister som lockar olika åldrar.