En hög med tomkartonger trängs innanför entrédörren till Gula byggningen i Gustavsbergs hamn. Där det tidigare var konsthall håller nu på att ställas i ordning för ett nytt, lokalt kontorshotell.

Ett helt våningsplan, cirka 500 kvadratmeter, ska bli arbetsplats åt 30–40 småföretag. Man kommer kunna hyra bara en skrivbordsplats några dagar i veckan, eller ett helt rum på heltid.

– Idén är ett kontorshotell i mer modern tappning, något som passar 2020-talets entreprenörer, förklarar Kajsa Knapp, som driver företaget.

– Det här ska vara en mötesplats där man har kollegor och är del av en gemenskap, fast man jobbar ensam, tillägger hon.

15 företag klara

Kajsa fick tillgång till lokalerna tidigt i höstas och har jobbat sedan dess med att måla och inreda. Verksamheten slår upp portarna 1 december.

– Jag försöker att behålla charmen med huset, men ändå inreda med moderna möbler.

15 företag har redan signat sig som medlemmar för att hyra plats och många av de som vill ha en plats jobbar idag hemma, enligt Kajsa. De jobbar i en rad olika branscher.

– Många trivs med att jobba hemifrån men vill få lite variation och inte se samma sak varje dag. Hos oss ska man kunna byta idéer och inspireras av andra.

Kajsa och hennes man Magnus flyttade till Värmdö för två år sedan och hon märkte då att behovet fanns.

– Många småföretagare här ute saknar någonstans att ha möten, träffas och nätverka, utan att behöva åka till stan. En del kanske sitter i trista lokaler och har tröttnat på det. Så jag tänkte, jag testar att öppna här också.

Kajsa driver redan en likadan verksamhet på Söder sedan 10 år tillbaka, med 50-60 arbetsplatser. Hon tror att ett kontorshotell i Gustavsberg kommer att gynna hela Värmdö.

– Lokala företagare stannar ju kvar på Värmdö då, de handlar och äter lunch här, det är positivt på så många sätt.

https://www.mitti.se/nyheter/oklart-vad-som-hander-med-gula-byggningen/repvay!KdZw4tucnXlrpsqE3LSEGw/