Däck, vitvaror och andra grovsopor fortsätter att dumpas vid återvinningsstationer i Sundbyberg sedan återvinningscentralen vid Kvarnkullen stängde förra hösten.

– Jag kommer till Rissne varje måndag vid nio. Det ser ut så här mer eller mindre varje gång. Man undrar ju om det är människor som åker dit från andra ställen på natten och dumpar all möjlig bråte, säger Christina Andersson som tagit en bild på eländet.

Hela bohag slängs

Annika Ahlberg är regionchef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) som sköter återvinningsstationerna där papper, plast, glas och metall ska slängas. Enligt henne har det varit hela bohag som har slängts vid stationerna.

– Det är ett par stationer i Sundbyberg som är konstanta dumpningsplatser. Det är Dragonplan i Rissne och Hallonbergsplan.

Situationen anses vara så illa att FTI under våren lyfte frågan hos staden att stationerna måste tas bort från dessa platser om det inte blir bättre.

– Staden ville inte att vi skulle göra det, och det är väldigt tråkigt för dem som gör rätt för sig, säger Annika Ahlberg.

Haft vakter på plats

Under sommaren provade FTI att ha väktare vid stationerna under några helgnätter. Om det kan bli aktuellt att göra igen återstår att se, enligt Annika Ahlberg.

I övrigt fortsätter FTI att städa platserna på de grovsopor man egentligen inte har ansvar för.

– Vi städar hela tiden och har satt in extra stark belysning, men det fortsätter.