The Wannadies

The Wannadies är den legendariska Skellefteå-gruppen som slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med hits som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, ”Shorty” och ”Hit” nådde bandet långt utanför Sveriges gränser och gjorde stor succé i både Storbritannien och Japan. Under hösten 2023 medverkade frontpersonen Pär Wiksten från Wannadies i TV4:s Så mycket bättre och svenska folket tog den charmiga och känslosamma sångaren till sina hjärtan. Nu är bandet högaktuella med nya singeln ”It´s You (It´s You It´s You)” och passar samtidigt på att gästa Göteborg. ”Singeln är en kärleksförklaring. En hyllning till vänskap. Den handlar om några av de viktigaste människorna i mitt liv. Den beskriver hur jag träffade Christina, Stefan och tredje versen är till min och Christinas dotter Elsa”, förklarar Pär Wiksten.

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14, torsdag 7 mars, på scen kl. 20.00.

Punkbandet SMiSK – vad annars?

Punkbandet SMiSK – vad annars?

Lorna-Goldfinch

SMiSK

Punkbandet SMiSK är utöver sin barnförbjudna femme-punk med riot grrrl-tendenser och explicita texter kanske mest kända för sina extrema och anarkistiska liveshower. Efter en EP och ett helt gäng singlar kom det upphaussade debutalbumet Världens äckligaste rockgrupp ut 2021. Efter ett medlemsbyte och en pandemi släpptes förra året äntligen uppföljaren Salt i såren. Nu är de tillbaka på vägarna igen och ser fram emot att skrämma skiten ur göteborgarna ännu en gång med sin äckliga och oförutsägbara rockmusik som de kallar för glitterpunk. Rock on!

Plats: Oceanen, Stigbergstorget 8, fredag 8 mars, kl. 20.00–01.00.

En varieté med Zeniou och Gaston! Trolleri, ekvilibrism, eld och akrobatik för hela familjen.

En varieté med Zeniou och Gaston! Trolleri, ekvilibrism, eld och akrobatik för hela familjen.

Pressbild

Vårspektakel – Zeniou och Gaston

Detta är showen som blandar humor och överraskningar och får dig att tappa andan redan från start. Här gäller det att inte ta ögonen från scenen, för ibland går det snabbt. Maria Zeniou firar 20 år som artist och med sina många discipliner både i luften och på marken är hon en av Europas mest bokade cirkusartister. Med en gedigen bakgrund på scen och en vilja av stål har hon utvecklats från catcher i trapets till multiartist både i luften och på marken. Förutom luftakrobatik i så kallade silks, hoop, trapets och nät gör hon hänförande eldshower och komiska fakirnummer. Gaston är inte en ordinär trollkarl – han är både mentalmagiker och världsrekordhållare! Han blev känd för den stora massan när han klev in i TV-världen genom programmet Talang, där slutade han på en hedervärd fjärdeplats, fick blodad tand och fortsatte med att slå ett världsrekord i jonglering. Föreställningen riktar sig till barn från 4 års ålder upp till mormorsmor och hennes vänner.

Plats: Stora teatern, söndag 10 mars, kl. 14.00.

Moraeus, Backman, Boding och Nord hyllar vårt musikaliska arv med Den svenska sångboken.

Moraeus, Backman, Boding och Nord hyllar vårt musikaliska arv med Den svenska sångboken.

Peter Knutson

Den svenska sångboken

Kalle Moraeus, Gunilla Backman, Johan Boding och Micke Nord ger sig ut på turné tillsammans med några av landets absolut främsta musiker och artister i ledning av kapellmästare Johan Granström. Det blir en musikalisk upplevelse utöver det vanliga, fylld av det bästa ur den svenska musikskatten. Publiken kommer få uppleva fantastiska tolkningar av; Bellman, Evert Taube, Lasse Berghagen, Cornelis Vreeswijk, Ted Gärdestad, Britt Lindeborg, Ulf Lundell till modernare artister och låtskrivare som; Mando Diao, Lisa Ekdahl, Eva Dahlgren, Laleh, Håkan Hellström, Veronica Maggio med flera. En helkväll med mycket glädje, känslor och allsång med andra ord!

Plats: Lorensbergsteatern, tisdag 5 och onsdag 6 mars, kl. 19.30.

Hanna Tolf i Vidare – en föreställningsserie som presenterar samverkan mellan dans och rörelse, musik, röst och sång i okonventionella scenrum.

Hanna Tolf i Vidare – en föreställningsserie som presenterar samverkan mellan dans och rörelse, musik, röst och sång i okonventionella scenrum.

Donovan van Martens

Vidare – att röra sig genom ögonblick

Vidare är en föreställningsserie som presenterar samverkan mellan dans och rörelse, musik, röst och sång i okonventionella scenrum under 2024. På plats samspelar artister genom lyhördhet för varandras uttryck där fokus riktas både inåt och ut i rummet de gästar. Med siktet inställt på det ögonblickliga bjuds mångfacetterad scenkonst och improvisatoriska resor där fantasieggande komposition är öppen för personlig tolkning. Initiativtagare till Vidare är scen och bildkonstnär Lisa Larsdotter Petersson som också drivit improvisationsfestival Varia under sexton år i Göteborg. Först ut under våren besöks Högsbo Kyrka där Göteborgsbaserade musiker Hanna Tolf möter dansare Aloun Marschal och musiker Henrik Wartel samspelar med dansare Lisa Larsdotter Petersson. Fri entré.

Plats: Högsbo Kyrka, söndag 10 mars, kl. 17.00.