Mitt i den svenska spansk-sommarvärmen slår glassbaren Le pop upp dörrarna på Sergelgatan 14 – fram till slutet av sommaren.

Konceptet går ut på att man köper en pinnglass, doppar den i belgisk ljus, mörk eller mjölkchoklad och sedan i topping. Varje vecka dyker nya smaker upp.

– Vi vill få svenskarna att upptäcka kvalitetsglass på pinne, och dessutom få en rolig upplevelse på köpet, säger Hanna Wennberg, vd på Le Pop.

Hon tycker att pinnglass borde få större plats på födelsedagar, inte bara tårta och praliner.

– Glass på pinne är ett kul och gott sätt att engagera gästerna.

Utmana gelato i Stockholm

Idén föddes 2019 under en resa till spanska San Sebastian där det fanns att köpa glasspinnar med dopp. Latinamerikanska isglassar, paletas, ligger till grund för glassen på Le pop.

– Vi utmanar den traditionella och populära gelaton, och menar att glass på pinne kan vara minst lika god och av hög kvalitet, särskilt eftersom vi valt att endast ha naturliga råvaror i våra glassar.

Glass med dopp dyker opp på Le pop

Pop up-pinnglass mitt i city