På fredag den 20 januari är det urpremiär av föreställningen "Vi som bär världen" på Konstepidemin.

– Då kommer personerna, vars verkligheter vi ska spegla, för att se föreställning och det känns som ett otroligt ansvar att förvalta deras berättelser, säger skådespelaren, Harriet Ohlsson.

Föreställningen bygger på djupintervjuer som manusförfattaren och regissören, Fia Adler Sandblad, har gjort med kvinnor som lever i ekonomiskt och socialt utanförskap.

– Trots att vi har det väldigt bra här i Sverige så finns det ändå människor, kvinnor ofta mammor som lever i ett utanförskap där dom får kämpa för allt. För sina barn, för ekonomin, bråk om föräldrapenningen, barnens pappor och framförallt bemötandet från samhället och sin omgivning, säger Fia Adler Sandblad.

Det är skådespelarna Caisa-Stina Forssberg, Karin Lycke och Harriet Ohlsson som speglar de 15 intervjuade mödrarnas livssituationer. Och berättar storyn om tre kvinnor som med hjälp av varandra ser igenom samhällets fördomar mot dem och strukturella underordning.

– Jag hoppas att det här leder till att vi vågar prata om ämnet och att det ska stärka alla som är bärare av de här historierna, säger Fia Adler Sandblad.

Vi som bär världen kommer att spelas mellan 20 januari och 8 mars på Adas musikaliska teater.