Göteborg

– Anledningen till att jag hamnade på Instagram var att jag ville dela med mig av mitt arbete, och hitta en inspirationskälla – vilket Instagram är. Min första bild jag la upp 2017, ett naturfoto från Delsjön.

Vad har du för mål med ditt fotograferande?

– Mitt mål är att min kreativa sida måste få andas, fotografering är som en ventil för mig, att känna mig fri och inspirera andra till att ta foton. Jag fotar ju mycket Göteborgsmotiv, och vill gärna visa upp min vackra hemstad för världen.

Street Angel. Vingarna finns på en vägg i Eriksberg Lindholmen. 

Street Angel. Vingarna finns på en vägg i Eriksberg Lindholmen. 

Fredrik Lindedal

Vilka är dina favoritmotiv i stan och varför?

– Oj, jag har många, men om jag verkligen måste välja blir det nog Lejontrappan, där träffade jag min fru för första gången. Och Barken Viking. Poängen med Göteborg är att det växer och förändras hela tiden. Jag gillar att fotografera reflektioner, det ger lite andra vinklar och perspektiv.

Dina bilder på män, ofta bara en ryggtavla eller siluett i olika sammanhang, under Älvsborgsbron och vid Röda Sten, vem använder du som modell?

– Allt är självporträtt. Jag sätter på timern på kameran och sedan springer jag till platsen och sätter mig eller ställer mig och hoppas på det bästa. Gatukonst som smälter in.

Vilket är ditt bästa tips för ”nya” fotografer på Instagram?

– Att hitta din egna unika stil, och inte vara rädd för att prova och testa sig fram.

Reflektioner. En vattenpöl kan ge härliga vinklar och speglingar.

Reflektioner. En vattenpöl kan ge härliga vinklar och speglingar.

Fredrik Lindedal