Den gamla möbelaffären på Norra Malmvägen är just nu fullständigt urblåst. Att det inom bara några veckor ska spelas padel här är nästan svårt att föreställa sig.

– Så säger alla som kommer hit, säger Pelle Egnell och skrattar.

– Kruxet är att det är materialbrist i Europa, men vi räknar ändå med att kunna öppna senare i juni, säger Göran Kask.

Nära 1 700 kvadratmeter

Padelboomen har svept över hela länet, men i Sollentuna har det varit lite av ett glapp. Det håller på att täppas till nu. Sats i Häggvik ska bygga banor på taket och tre utomhusbanor är även på gång i Rotebro. Inomhus finns två banor i Rotsunda och tre hos Sthlm Beach Club i Häggvik.

Och inom kort ska alltså Göran Kask och Pelle Egnell slå upp portarna till sin anläggning, med fyra vanliga banor och en singelbana, vägg i vägg med Sthlm Beach Club.

Det blir den största padelanläggningen i Sollentuna med nära 1 700 kvadrat totalt, och satsningen är stor inte bara till ytan. Ambitionen är att skapa en hotellkänsla med påkostade material och genomtänkta detaljer.

– Vi spelar själva padel och har märkt att folk bara åker dit och spelar, duschar och sticker. Här vill vi skapa ett ställe där man vill hänga kvar. Det ska vara som ett boutiquehotell med padelbanor, säger Göran Kask.

– Tanken är att fixa ett sådant ställe som vi själva skulle vilja hänga på, säger Pelle Egnell.

Kontrakt på tre år

Planen är att ha bokhylla, soffa och fåtöljer i entrén, och även två ställen med vardagsrumskaraktär inne i lokalen. Utöver padelbanor blir det gym och två stationer med maskiner så som löpband, spinningcyklar och stakmaskiner.

– Vi kunde ha smällt upp fem banor och ett kodlås och vinstmaximera, men det var inte det vi ville. När boomen planar ut finns vi kvar, säger Göran Kask.

Hela södra Häggvik är under utveckling och bostadsbebyggelse planeras på tomten på sikt, men det är Göran Kask och Pelle Egnell så klart medvetna om.

– Vi har ett treårsavtal just nu och vi räknar med att om vi gör ett bra arbete här så är kommunen positiv till framtida etableringar på andra håll. Vi har planer på att ordna kurser i höst och även ha samarbete med skolor och företag här i Sollentuna, säger Göran Kask.