Lyser rött. ”En äkta kiosk. Ett ljus i 7-eleven mörkret. Här finns allt man behöver till vardags, till rimliga priser och med generösa öppettider. Bästa", skriver en nöjd kund på Google. Foto: Läsarbild

Gamla kiosken fylls med paketboxar

Nej, Bondegatan har inte blivit Red light district. De röda ljusen i den gamla kiosken på Renstiernas gata kommer från paketskåpsföretaget Instabox.

  • Publicerad 14:52, 29 okt 2020

"Ett ljus i 7-eleven mörkret. Här finns allt man behöver till vardags"

Korsningen mellan Bondegatan och Renstiernas gata lyser i rött neonljus. Tidigare låg Minimarket där.

– Vi ägde den i drygt tio år. Det är så klart jättetråkigt att vi fick stänga. Det har varit lite strul med corona och tobakstillstånd och så, säger kioskens tidigare ägare Bashir Yaqubs son.

Blir obemannad paketutlämning

Det är företaget Instabox som tagit över lokalerna. De kommer att fyllas med postboxar och göras om till obemannad paketutlämning, och beräknas öppna i början av november.

I bland finns även ett omklädningsrum så att personer som beställt kläder kan prova dem direkt.

– Butiken kommer domineras av vår röda färg, precis som de andra stores som vi har. Vi öppnar på platser där det är extra hög efterfrågan på vår tjänst. Lokalen på Renstiernas Gata kommer inte ha något omklädningsrum, säger Jonas Axelsson, marknadsansvarig på Instabox.

Färgtema. Instabox paketboxar öppnar i korsningen Bondegatan och Renstiernas gata. Foto: Blanche Åsa Fredriksson

I en lokal grupp på Facebook tycker någon att tankarna dras till andra länders red light district, vissa tycker att det nya innehållet är en besvikelse och någon menar att det speglar gentrifieringen av stadsdelen.

Flyttar till nätet

Enligt Bashir Yaqubs son slog de igen för drygt en månad sedan.

Kiosken var populär bland många. ”En äkta kiosk. Ett ljus i 7-eleven mörkret... Bästa", recenserar en person kiosken på Google.

– En del människor kom förbi och lämna blommor sista dagen och så. Det var fint! Men kioskens anda lever vidare med en annan familjemedlem som startar sajten Snusköp.se, där vi säljer snus med expressleverans i innerstan.