Hur känns det?

– Jätteroligt! Framför allt att det är eleverna som motiverat och det är nästan det jag är mest rörd över.

Så här skrev eleverna bland annat: "Gabby är en jättebra lärare som lägger ner mycket tid på att lära känna eleverna och ta reda på vad just dom behöver för att lyckas. Hon har en fantastisk ledarförmåga där hon låter allas röster höras, men är också hård när det behövs".

– Det sammanfattar min lärargärning och vad jag hoppas vara för eleverna, säger Gabriella.

Vad är det bästa med ditt yrke?

– Jag är småbarnsmamma så det är ös, rutiner och ganska mycket samma, samma. Men när du kommer till skolan rycks du ur den bubblan. Ingen lektion är den andra lik för du har ingen aning om vad en elev kommer säga eller vad som händer i korridoren. Eleverna släpper in mig och låter mig vara en del av deras resa och att jag får påverka unga människors liv.

Är det din drivkraft?

– Nej, jag skulle säga att det är att jag vill att det finns någon som har elevernas rygg i vått och torrt och att de alltid känner sig sedda. Till och med när jag jobbade i Djursholm där ungarna är socioekonomiskt sjukt stabila är det många som är ensamma. Så jag vill aldrig generalisera och tänka att så här är man i Sundbyberg och så är man i Danderyd, utan möta varje individ för den de är.

Sumpan även i Solna

Även i Solna var det Sundbybergstema på årets vinnare. Sundbybergsbon Özlem Tütüncu undervisar på Vittra Frösunda och hon är årets lärare i Solna.

– Jag har så många fina kollegor som hade kunnat vinna, så jag kan knappt förstå det. Det är ett jättefint kvitto på att man nog gör ett bra jobb, säger Özlem.

Eleverna själva nominerade dig, vad betyder det?

– Det betyder allt. Det kan hända att jag grät lite när jag läste nomineringen, så himla fint. Sen är jag gravid också och lite extra känslig, men deras ord gjorde mig alldeles varm om hjärtat.