Mitt i tittar förbi nya krogen Bambi vid Bjurholmsplan bara några dagar efter premiären. Det är ett glatt och lite slitet gäng som förbereder sig för kvällens sittningar.

– Det har varit fullt hus, kaos. Men det är roligt, hellre det än tvärtom, säger sommelieren Artur Amoghli.

Han och två vänner står bakom öppningen. De har alla jobbat på en rad namnkunniga restauranger – som Café Nizza, Bar Libertin och Alba. När de fick chans att ta över den här lokalen från restaurangen Livs slog de till.

– Vi är alla bra på olika saker och kompletterar varandra. Och vi var alla trötta på att jobba för andra. Här får vi göra som vi vill.

– Vi har velat öppna restaurang tillsammans länge och här är vi nu, säger köksmästaren Clément Maheui.

Varför heter ni Bambi?

– För att vi är så färska och serverar mycket hjort, säger Clément Maheui.

"Vi är inte den billigaste restaurangen, samtidigt som vi inte är dyra eller snobbiga," säger sommelieren Artur Amoghli.

"Vi är inte den billigaste restaurangen, samtidigt som vi inte är dyra eller snobbiga," säger sommelieren Artur Amoghli.

Victor Malmcrona

Fransk bondmat

Kulinariskt fokus ligger på det östfranska köket. Menyn byts ut varje vecka men stilen ska vara densamma.

– Vi har fransk bondmat, lite rustikare mat. Och franskt vin på det. Det är en klassisk à la carte och vi har backat två steg från alla ställen som satsar på mellanrätter, säger Artur Amoghli.

På restaurangen ska varm stämning råda och gäster i alla åldrar vara välkomna. Artur Amoghli är också väldigt förtjust i Bjurholmsplan.

– Det är en bortglömd pärla. Vi vill vara här länge och tar ett steg i taget. Så jobbar vi mot att på sikt bli bäst.

Puben Duvan flyttade in i Greasy Spoons lokaler på Södermannagatan 53. De öppnade 13 september.

Puben Duvan flyttade in i Greasy Spoons lokaler på Södermannagatan 53. De öppnade 13 september.

Victor Malmcrona

Tre krogar i krokarna

I mitten av september öppnade ännu ett ställe i krokarna – närmare bestämt Duvan, som flyttade in i Greasy Spoons gamla lokaler i korsningen Ringvägen/Södermannagatan. Det är en kvarterskrog med pubmat på menyn.

Närmare Skanstull har ytterligare två nya ställen öppnat i närtid, vilka Mitt i skrivit om. Det är Amici Nostri som, utöver italiensk mat, erbjuder en krogupplevelse på 600 kvadratmeter fördelat på två våningar.

Det andra är intilliggande Haqet, som satsar på det svenska gatuköket och serverar korv i alla dess former och öl.