Fiori Paulos, 35, Yosan, 11, och Irokaber, 4, Sätra:

– Förra året var det flera skjutningar i Sätra, jag har tre barn och känner mig rädd. Jag hoppas att det blir bättre och tryggare i år. Just nu är priserna väldigt höga på allt, både mat och boende. För mig som ensamstående mamma är det ingen balans mellan vad jag tjänar och vad saker kostar, så jag hoppas att de sänker priserna, säger Fiori Paulos.

– Jag är orolig för klimatet och hoppas att det blir fler elbilar och mindre växthusgaser, säger Yosan.

Kasper Tronstad, 32, Quinn, 4, och Alyra, 2, Aspudden.

Kasper Tronstad, 32, Quinn, 4, och Alyra, 2, Aspudden.

Kasper Tronstad, 32, Quinn, 4, och Alyra, 2, Aspudden: 

– Jag hoppas på vapenvila mellan Palestina och Israel. Det är egentligen bara det, annars känner jag mig ganska nöjd. Om jag måste säga något mer så önskar jag att vi inte blir sjuka, och att infrastrukturen för järnvägar blir bättre så att jag slipper ta bilen. Det vore också nice att få en bar med bra öl här i Aspudden och fler restauranger. 

Rickard Åberg, 72, Skärholmen.

Rickard Åberg, 72, Skärholmen.

Rickard Åberg, 72, Skärholmen:

– 2023 var ett riktigt skitår, både globalt och nationellt. Jag hoppas att politikerna tar tag i och vänder den dåliga utvecklingen av segregation och skjutningar. Men annars trivs jag bra här i Skärholmen och hoppas att allt rullar på. Jag hoppas också att vi får behålla hälsan och att det blir en bra sommar.

Shahzaib Chi, 25, Skärholmen.

Shahzaib Chi, 25, Skärholmen.

Shahzaib Chi, 25, Skärholmen:

– Jag hoppas att unga tar tag i sig själva och tar ansvar för hur de mår och hur de ­utvecklas. Om man mår bra fysiskt och mentalt så kan man göra bra saker både för sig själv och för samhället. Det börjar med en själv att man tar ansvar, utvecklas, utbildar sig och hjälper varandra. 

 Annika Eklund, 53, Bredäng.

Annika Eklund, 53, Bredäng.

Annika Eklund, 53, Bredäng: 

– Jag hoppas att man får bukt med skjut­våldet och att man hittar en lösning på hur vi ska tackla klimatfrågan. Det är väl det. Ska jag önska något mer så är det att sommaren blir varm. 

 Ingegerd Löfberg, 77, Aspudden.

Ingegerd Löfberg, 77, Aspudden.

Ingegerd Löfberg, 77, Aspudden:

– Det är så rörigt i världen med krig och förstörelse överallt. Jag hoppas att det blir bättre och att det blir fred i världen och att det blir bättre för alla människor som har råkat illa ut. Själv har jag det ganska bra annars. Om jag ska önska något så är det att vi får vara friska. 

Sara Bodin, 29, Västberga.

Sara Bodin, 29, Västberga.

Sara Bodin, 29, Västberga:

– Jag hoppas att det blir vapenvila i Gaza. Jag kan inte säga några fler saker för det blir bara bagateller jämfört med det.