Vändning. Samir Badran har helt bytt bana. Foto: Pekka Pääkkö

Från Mello till mäklarkontoret

Med en framgångsrik karriär inom media och musikbranschen, bytte Samir Badran plötsligt riktning helt. Numera kan han synas på en bostadsvisning nära dig.

  • Publicerad 19:08, 4 sep 2022

.

I februari tog Samir Badran examen från mäklarutbildningen i Linköping, och arbetar nu på Unik Fastighetsförmedling i Vasastan.

En känsla av att han inte mådde riktigt bra i offentligheten och stressen över att ständigt vara aktuell gjorde att han kände att det var dags att byta inriktning i livet.

– Jag strävade efter en framgång som jag inte ens visste vad den skulle ge mig i slutändan. Även om du når toppen så är du bortglömd inom en månad. Det är lätt att må dåligt av den pressen, jag ville bort från allt det där, säger Samir.

Intresset för olika typer av investeringar har alltid funnits där, och det var tack vare vännen och nuvarande mäklarkollegan Adam Farhoumand som Samirs tankar på att bli mäklare väcktes.

Det blev flytt tillbaka till hemstaden Linköping för att sätta sig i skolbänken igen.

– Jag pluggade stenhårt på utbildningen, om jag bestämmer mig för något så kör jag. Det var både tufft och skitkul. Sedan gillade jag också adrenalinet man fick av att vänta på tentasvar.

Han har i tidigare intervjuer berättat att hans år i grundskolan bitvis var tuffa till följd av hans adhd och att han har aldrig sett sig som en person med läshuvud.

– Därför är jag så stolt och glad över att jag klarade utbildningen. Det var juridik, ekonomi, extern redovisning... Och jag som knappt sett en lagbok tidigare. Men jag hade bestämt mig, det handlade om att verkligen vilja det här. Jag köttade på och blev till och med en av dem som ibland fick hjälpa och peppa andra i klassen att kämpa.

Hittills har det gått bra för Samir på det nya jobbet, men att bostadsmarknaden står inför svårigheter är ingen nyhet. Många tror att hösten blir tuff för den som jobbar som mäklare.

– Det är absolut en tuffare marknad nu. Men jag lägger alltid ner hela min själ i att få kunderna nöjda, och hittills har det gått bra trots oroligheterna i omvärlden.

Vad säger folk när de ser dig på visningarna?

– Många äldre känner inte igen mig över huvud taget. Men visst kan det hända att vissa tycker att det är lite kul.

Du har tidigare berättat att du var utbränd. Hur gör du för att klara stressen i dag?

– Det är inga problem för mig att arbeta hårt, men jag behöver bra rutiner. Jag sköter sömn, träning och mat. Jag och min polare har just börjat med hundra dagar utan socker. Tufft för mig som älskar godis, särskilt Gott och Blandat och den där kexchokladen Sportlunch. Blir ingenting av det på ett tag nu!

Mello tre gånger

Namn: Samir Badran

Ålder: 32

Bor: I Vasastan med sambon Julia. ”Jag bodde på Regeringsgatan länge, nu ville jag bo lite lugnare men ändå centralt. Vi trivs superbra här, det har allt man behöver.”

Lokalt favorithak: ”Mitt och Julias favoritställe för middag här i området är Capri Due på Tomtebogatan, deras pasta är helt otrolig!”

Bakgrund: Samir Badran slog igenom i dokusåpan ”Paradise hotel” 2013 och började året därpå göra musik tillsammans med Viktor Frisk i duon Samir & Viktor Duon medverkade i Melodifestivalen 2015, 2016 och 2018.

Har också medverkat i bland annat Fångarna på fortet, Lets Dance och varit programledare för Talang, tillsammans med Per Lernström.

Idag arbetar Samir som licensierad fastighetsmäklare på Unik fastighetsförmedling i Vasastan.

Visa merVisa mindre