Muriel Hill, 79.

Muriel Hill, 79.

Stefan Källstigen

Muriel Hill, 79, bor i Rissne

– På sommaren är det mycket ungdomar på torget, men annars är det bra. Jag var ute sent i går kväll och det var lugnt, det var inga problem. Men tvärbanan som ska bli tar lång tid. Och det var två mataffärer förut, nu är det bara en. Annars är bussen och tunnelbanan jättebra för mig, och jag tycker att det är bra att staden samarbetar med polisen.

Luz Baastrup, 52.

Luz Baastrup, 52.

Stefan Källstigen

Luz Baastrup, 52, jobbar i Rissne

– Jag är bara här på kontorstider, mellan 08.00 och 17.00. Men jag känner mig trygg. Sedan känner jag ju till diskussionerna men nej, det är jättelugnt. Det är upplyst, gångbana, folk runtomkring, jag har aldrig sett eller hört någonting under de ett och ett halvt år jag jobbat här. Jag känner mig lika trygg här som jag gör hemma i Nacka, det är inget snack om saken.

Peter Norling, 58.

Peter Norling, 58.

Stefan Källstigen

Peter Norling, 58, handlar i Rissne

– Det har blivit lite sjavigt på något vis tycker jag. På sommaren sitter folk utanför affären och dricker öl och så. Och så är det ungdomar som hänger i centrum. Ibland har det varit polisutryckningar, lite stökigt helt enkelt. Från början var det väldigt lugnt och städat, nu har det sjangserat lite. Men det har blivit lite lugnare med polisens närvaro och ibland när jag kommer med tunnelbanan ser jag att ordningsvakterna är här. De gör en viss inverkan på tryggheten skulle jag tro.

Frej Jakobsson, 35.

Frej Jakobsson, 35.

Stefan Källstigen

Frej Jakobsson, 35, bor i Rissne

– Jag tycker att det är jättefint att Sundbyberg satsar på stadsdelen. Det märker man väldigt tydligt med upprustningar av olika slag. Sedan när det gäller de större byggnadsprojekten tar det väldigt mycket mer tid än vad vi kanske trott att det skulle göra. Förhoppningsvis ser människor satsningarna och blir mer nöjda med sin stadsdel. Det är väldigt mycket svartmålande. Man skyller en massa problem som har mycket djupare orsaker på vissa grupper av människor. Jag ser att det är mer polisnärvaro här, men en massa brott kan jag inte säga att jag ser. Jag tycker att det är ganska lugnt.