Göteborg

14-åringarna Mila (Flutra Cela) och Kia (Judith Sigfridsson) har varit bästa vänner och lagkamrater så länge de kan minnas. 

När tjejerna får en ny fotbollstränare i hårdsatsande Lollo (Agnes Lindström Bolmgren) så börjar de sakta glida isär.

Mila, som drömmer om att bli fotbollsproffs och spela på Gothia Cup, ser äntligen sin chans att lyckas – men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna till varje pris?

Bioaktuella ungdomsfilmen Forever handlar om vänskapsband och relationer i tonåren, men minst lika mycket om fotboll.

Spelar i BK Häcken

Därför letade produktionen med ljus och lykta just efter två fotbollstjejer till huvudrollerna.

– För mig var det en självklarhet att tacka ja när jag fick frågan. Det var verkligen på tiden, äntligen har folk vaknat och fått upp ögonen för damfotbollen, säger huvudrollsinnehavaren Flutra Cela från Bergsjön.

Till vardags spelar både hon och Judith Sigfridsson från Olofstorp i BK Häcken och tränar så gott som dagligen.

Skådespeleri är ingenting som de tidigare sysslat med, men under inspelningarna förra sommaren blev de snabbt en del av ett sammansvetsat filmteam.

– Att bli skådespelare är aldrig något jag tänkt på. Det var väldigt oväntat, men jag är glad att jag fick möjligheten för det har varit väldigt roligt, säger Judith Sigfridsson.

 Filmteam. Judith Sigfridsson och Flutra Cela tillsammans med regissören  Anders Hazelius under inspelningen av filmen Forever.

 Filmteam. Judith Sigfridsson och Flutra Cela tillsammans med regissören Anders Hazelius under inspelningen av filmen Forever.

Erik Persson

En film om drömmar

Regissören Anders Hazelius har velat göra filmen Forever i sju år och så här sa han i februari 2022 i samband med uppstarten av produktionen:

– Det kommer rakt från hjärtat och är en kärleksförklaring till att vara en 14-åring och drömma stort. Forever kommer att bli en spännande, hjärtskärande och vacker berättelse om utmaningarna med att redan i unga år behöva veta vem man är och vill bli och de saker man måste offra för att förverkliga sina drömmar.

Stefan H Lindén, producent på SF Studios, menar att filmen är en emotionell och gripande resa i tiden.

– Det handlar om identitet, vänskap, kärlek och att våga fortsätta drömma när andra runt om oss slutar drömma. Vi vill göra en gripande berättelse som berör och som alla kan relatera till, samtidigt som vi vill göra den snyggaste fotbollsfilmen som någonsin gjorts i Sverige.

Inspirerar andra tjejer

Ett av filmens syften är att inspirera fler tjejer till att börja spela fotboll och redan har de börjat bli kontaktade av andra unga tjejer som vill satsa på sporten.

– Jag blir jätteglad över att man vill höja damfotbollen. Det känns verkligen viktigt, säger Judith Sigfridsson.

Trots framgångarna som skådespelare är det fortfarande fotbollen som ligger dem båda närmast hjärtat.

– Vi satsar hundra procent på fotbollen. Man vet aldrig hur det blir i framtiden, men just nu är det vårt främsta fokus. Skådespeleriet finns ju kvar, men fotbollen måste man hela tiden underhålla, säger Flutra Cela.