1. Ät ute

Ta med någon av dagens måltider ut och varför inte en skön solstol, om så bara för en liten stund. Vi mår bra av dagsljus så ta vara på de stunder solen är framme fortfarande.

2. Fixa en våtdräkt

Med en våtdräkt kan du fortsätta att simma och bada långt in på hösten. Den håller dig varm och hjälper dig att fortsätta njuta av närmsta badplats eller sjö.

3. Åk bort på helgen

Kanske har du en husvagn eller kan låna av någon? Eller ännu bättre en stuga eller varför inte tält? Man behöver inte åka långt för att komma bort från sensommarens alla vardagsbestyr.

4. Häng på balkongen eller uteplatsen

En inglasad balkong bidrar både med ljus och mer yta hemma. Perfekt för sensommarmorgonsfrukost eller en skön stund på kvällen. Gör trädgård eller balkong till en mysigare plats där du faktiskt vill vara på sensommar och höst. Ljuslyktor, ljusslingor, mysiga plädar och kuddar och kanske infravärme gör det ombonat och hemtrevligt.

5. Njut av naturen

Nu är det dags att ge sig ut och ta tillvara på allt det som naturen ger. Skörda, plocka, safta och sylta. Gör inläggningar, torka örter eller fyll frysen med allt du gillar och vill kunna plocka fram senare under året. Sommarens smaker sparas till hösten och vintern.