På onsdagskvällen den 7 juni blev en 11-årig pojke på cykel påkörd i Valsta. Pojken avled av sina skador. Föraren, en man i 25-årsåldern, anhölls och är misstänkt för vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

Under helgen släpptes mannen på fri fot men anklagelserna mot honom kvarstår.

– Vi har vidtagit ett antal utredningsåtgärder för att få en bild av händelseförloppet. Jag har nu hävt anhållandet för att det inte finns tillräckliga skäl att ha honom frihetsberövad under det att utredningen fortsätter, säger senior åklagare Daniel Suneson.

Mer än så kan åklagaren inte säga om utredningen. Mannen skulle ha häktats senast under söndagen, men så blir inte fallet.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen. Den misstänkte har tidigare dömts i tingsrätten för försökt till mord efter en skjutning. Han friades senare i hovrätten från de misstankarna. Han dömdes även så sent som förra året till dagsböter för vårdslöshet i trafik.

Dödsolyckan i Valsta har inte lämnat någon oberörd. Den fotbollsföreningen som pojken var aktiv i lade ut en minnestext för honom och helgens planerade match sköts upp på grund av bortgången. St Johannes kyrka i Valsta höll en minnesstund dagen efter olyckan.