Tidigare har foodtrucks fått stå på ett fåtal utpekade platser, men genom att söka ett så kallat nyttoparkeringstillstånd från kommunen kan foodtrucksen nu stå på alla kommunens vägar där parkering är tillåten.

David Escobar är Tyresöbo och grundare av foodtrucken Galet Gott, en av de få Tyresöbaserade foodtrucksen. Han är positivt inställd till beslutet.

– När vi började rulla för sex år sedan var det nästan omöjligt att stå i kommunen, det fanns ingen el och det var väl fem platser eller något sådant som vi fick stå på. Så vi har stått på mark ägd av privata aktörer, i andra kommuner och på mässor. Det här är jättebra för oss, en möjlighet att komma tillbaka till grunden. Och kul för jag själv bor här, säger han.

Upp till fyra timmar

Nu ska han och hans kollegor titta över vilka platser de kan stå på.

Foodtrucken Galet Gott har tidigare stått på privat mark i Tyresö. Nu kan de bli mer tillgängliga för Tyresöborna.

Foodtrucken Galet Gott har tidigare stått på privat mark i Tyresö. Nu kan de bli mer tillgängliga för Tyresöborna.

Galet Gott

– Beslutet öppnar upp för nya möjligheter för oss så vi ska sätta oss och kolla vilka gator som kan vara bra.

Tillståndet gäller mellan klockan 07 och 22 alla dagar.

– Det känns bra utifrån flera aspekter att ta detta beslut. Tyresöborna kommer kunna få tillgång till ett större utbud av färdiglagad mat. Vi gynnar också företagare som vill etablera sig och expandera, säger Anita Mattson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett uttalande på kommunens hemsida.