– Många hör av sig och har det tufft att betala spelaravgiften, och det nuvarande oroliga ekonomiska läget har ytterligare spätt på antalet. Tidigare har vi fått hänvisa till externa fonder och bidrag. Men för en klubb av vår storlek känns det naturligt att kunna ha en egen stödfond för våra medlemmar, säger Stefan Burman, klubbchef i Sollentuna FK.

SFK ser fotbollen som en viktig kraft i samhället, både för hälsoeffekterna som fysisk rörelse ger men också för de sociala aspekterna som ett sammanhang ger.

Med den nystartade stödfonden vill man underlätta för de med sämre ekonomiska förutsättningar att delta i verksamheten.

Söker stöd via hemsidan

Spelare och föräldrar som vill söka bidrag ur fonden gör det via ett formulär på klubbens hemsida. Bidrag kan sökas för att täcka hela eller delar av spelaravgiften. Fonden finansieras främst med bidrag från företag, men även privatpersoner är välkomna att stötta.

Redan från start finns en huvudpartner med i fonden – den miljövänliga biltvätten Ecoshine, Sollentuna Biltvätt AB. Ecoshine i Sollentuna drivs av bröderna Viken och Garo Minas samt Gabriel Khouri. De har en bakgrund inom fotbollen i Sollentuna, och har dessutom haft barn i SFK. 

– Den sociala hållbarheten som SFK bidrar till matchar våra värderingar på ett väldigt bra sätt, säger Viken Minas, vd på Ecoshine Sollentuna.