Att Rågsveds herrlag tog sig vidare till andra omgången i Svenska cupen var både stort och viktigt, tycker sportchefen Govand Rasoul.

Provisoriska läktare sattes upp, matchen tv-sändes och foods trucks var på plats.

– Det här betyder allt. Att få sätta Rågsved på kartan och få synas på ett bra sätt. Vilken kväll det var. Det var så fint, storpublik och sol, allt var med oss förutom att vi förlorade med 0-5, säger Govand Rasoul.

Han skyndar sig att lägga till:

– Men vi skakade dem. Vi hade två-tre jättelägen. Hade vi satt dem hade vi varit med i matchen. Jag är nöjd. Men många av våra spelare hade inte sin bästa dag. Kanske för att tv var där, säger han.

Vill bli proffs

Mitt i var på plats innan matchen för att träffa Govand Rasoul och lagets stigande stjärna Abdoulie Jabang, som provtränat för Chelsea och var redo att visa upp sig för AIK.

– Han var redo för elitfotboll i går, säger Govand Rasoul.

Abdoulie Jabang berättar att fotbollen och laget betyder mycket för honom.– Det är gemenskap, som en familj, säger Abdoulie Jabang.

De senaste fem åren har föreningen vuxit från 300 till 800 medlemmar. Engagerade tränare och ledare jobbar ideellt, ordnar läxhjälp, har en egen trygghetsgrupp och till exempel dans-, basket- och friidrottsverksamheter för unga.

– Som ung här finns det inte så mycket att göra, då är det inte alltid lätt att hålla sig borta från att göra dumma grejer. Vi i föreningen lägger mycket tid på vår sociala verksamhet och vi bryr oss om området. Själv har jag bott här hela mitt liv, känner många och vill ge tillbaks till Rågsved, säger Govand Rasoul.

Låg avgift

För att underlätta för låginkomsttagare erbjuder föreningen också familjer att betala medlemsavgiften per månad, i stället för en klumpsumma per år.

– Det underlättar för många. Vi har också lägst medlemsavgift i Stockholm, säger Govand Rasoul.

I takt med att allt fler unga söker sig till Rågsveds IF finns det förbättringar som kan göras, anser klubben. Spelarna önskar ett bättre konstgräs på Hagsätra IP.

– Det här är slitet. Det gör att många spelare skadar sig. Det är sådant här som gör att vi inte kan utvecklas och det blir svårare att locka hit spelare. Hur många eldsjälar har vi kvar om vi inte får nytt konstgräs? frågar sig Govand Rasoul.

Läs också: Flera förslag för nya RågsvedLäs också: Nu ska Rågsved bli tryggare