Ett par hundra personer samlades i Norsborgs centrum på årsdagen för mordet på 12-åriga Adriana för att hedra henne och manifestera mot det dödliga våldet.

Det hölls tal av bland annat Adrianastipendiaten Julian Khalaf och författaren Nora Khalil innan det var dags för gemensam avfärd genom norra Botkyrka till Freinetskolan Kastanjen. Samtidigt delade representanter från Nattvandrarna och kommunen ut vita rosor, likt tidigare år.

– Det är otrolig sorg att det här behövs. Men det är viktigt att visa makthavare att vi står upp mot våldet och att det inte är okej. Vi får aldrig ge oss förrän vi har ett slut, säger Julian Khalaf.

Tredje sommaren

Manifestationen har ordnats varje sommar sedan mordet, på initiativ av Nattvandrarna Botkyrka tillsammans med Botkyrka kommun.

– Det är viktigt att det här inte dör ut. Så länge jag lever vill jag att det ska fortgå för att synliggöra allt som händer, skjutningarna och grejer, säger Gilbert Hällström, ordförande för Nattvandrarna Botkyrka.

Han får medhåll av medarrangören Gina Lahdo, trygghetssamordnare på kommunen. Hon tycker samtidigt att det känns mer hoppfullt i år.

– Den vita rosen symboliserar inte bara sorg, utan också hopp. Genom att lyfta detta hoppas jag att vi kan visa att de goda krafterna är starkare än de negativa, säger hon.

"Det är otrolig sorg att det här behövs. Men det är viktigt", säger Adrianastipendiaten Julian Khalaf.

"Det är otrolig sorg att det här behövs. Men det är viktigt", säger Adrianastipendiaten Julian Khalaf.

Albin Tingstedt