Våldsvågen i Stockholm den senaste tiden har även drabbat Hammarby-Skarpnäck. Vid 23.30-tiden i fredags skedde en detonation utanför en lägenhet i Skarpnäck.

Ingen person skadades men i trapphuset finns spår av explosionen i form av splitter på väggar, fönster och dörrar. I trapphuset träffade Mitt i Mats Westermark som kommit för att inventera skadorna för hyresvärdens räkning.

– Det är alldeles för mycket ärenden av det här slaget nu. Det är tur att ingen kommit till skada, säger han.

Sent på måndagseftermiddagen hade polisen inte gripit någon misstänkt för sprängningen i Skarpnäck som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Biljakt från Hammarbyhöjden

I samband med en biljakt vid 19-tiden på fredagskvällen som gick från Hammarbyhöjden , och som slutade med en krock i rondellen vid Gullmarsplan, grep dock polisen tre personer. Det hela startade med att polisen skulle kontrollera ett fordon i Hammarbyhöjden, men föraren vägrade stanna.

Två minderåriga som satt i bilen greps och fördes till sjukhus på grund av skador efter krocken. En man i 20-årsåldern flydde men kunde senare gripas. Han häktades på måndagen misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. I bilen hittade polisen vapen.

Två häktade för sprängning

Polisen har också gripit ytterligare en person misstänkt för sprängningen vid en port i Bagarmossen den 2 januari. I fredags häktades den person som greps i onsdags misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. I hans hem hittade polisen vapen.

På måndagseftermiddagen häktades också en tonåring misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Åklagaren Daniel Jonsson leder förundersökningen kring explosionen i Bagarmossen, men även explosioner i Rågsved och Farsta.

– Det går inte att utesluta fler gripanden vad gäller explosionen i Bagarmossen. Vi tittar nu på om de här händelserna hänger samman, säger han.