HÖSTLOV. Det bjuds på många aktiviteter på hemmaplan på höstlovet. Foto: Sacharias Källdén/Karin Nilsson

Flera fina tips till höstlovet

Ansiktsmålningar, Halloweentipsrunda, basket, sagostunder och filmvisning. Här är ett axplock att göra under höstlovet på Kungsholmen – och gratis.

  • Publicerad 06:00, 31 okt 2021

I parklekarna dukas det upp med stadiga batterier av aktiviteter. Rålambshovsparken har öppet måndag-fredag klockan 9-17 och där blir det bland annat lådhockey och asfaltscurling. Dessutom kan man bland annat leta spöken, gå Halloweentipsrunda och på torsdag klockan tio är det ”miniröris”. Grillen är tänd 10.30-15.30.

I Kronobergsparken bjuds det från klockan 14 om dagarna på bland annat höstpyssel, ansiktsmålning med Halloweentema, målarstation, snickring, pingis ute och inne och schack under veckan.

Kungsholmens bibliotek Internationella biblioteket laddar även de för många aktiviteter för barn och unga under veckan. Måndag klockan 11-17 kan man skapa fritt i ateljén, tisdag är det vr-workshop och torsdag berättarmagi med Karim Rashed online (bokning krävs för dessa, maila thorunn.vignisdottir@stockholm.se)

På onsdagen är det monsterdag med sagostund och aktiviteter i ateljén mellan klockan 13 och16 och fredagen består av mys med film klockan 15.

För den som vill röra på sig kör Kungsholmen basket sin vana trogen kostnadsfria träningar för sina medlemmar, men även andra intresserade, i Konradsbergshallen. Måndag-torsdag klockan 17-21 kör de öppet hus.

För detaljerad information om respektive aktivitet, se hemsidor och aktörernas Facebook-sidor