I augusti så kommer ett tivoli att byggas upp i Bro centrum, det här kommer kunna nyttjas av allmänheten – men först ska en filminspelning ske.

Tivoli på besök

Under perioden 4-7 augusti så kommer det rulla in ett tivoli i centrum. Det hela är en del av en stor filminspelning som filmbolaget Hobab står bakom.

Till deras nya film "Sisters" av Mika Gustafson ska man spela in en tivoliscen och denna kommer att spelas in i Bro centrum. Till scenen kommer man behöva statister.

Då spelar man in

Själva filminspelningen sker under torsdagen den 4 augusti och då är alla som vill välkomna att agera som statister.

När filminspelningen av tivoliscenen är klar så kommer tivolit stå kvar i Bro fredag-söndag, 5-7 augusti.

Då håller man öppet 12-21 fredag-lördag och på söndagen 12-18.

Fem baggar för tidigare film

Filmbolaget Hobab har tidigare producerat bland annat filmen "Clara Sola" som tilldelades fem guldbaggar vid guldbaggegalan tidigare i år. Den prisades för bästa film, bästa manus och bästa regi. Dessutom fick man pris för bästa ljuddesign och bästa foto.

*************

I en tidigare version av den här artikeln uppgavs att tivolit skulle vara helt kostnadsfritt under den tid man besöker Bro. Kommunen meddelade den 4 juli att detta är ett missförstånd. Tivolit kommer endast vara kostnadsfritt under inspelningsdagen för de som ställer upp som statister. Övrigt tid kommer det kosta att besöka tivolit.

*************