Tidigt i morde startade en brand i ett flerfamiljshus på Tegeluddsvägen på Gärdet i Stockholm.

En kvinna och fyra män befann sig i lägenheten när branden startad. De är nu misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet.

Ambulanspersonal undersökte personerna, och tre fick föras till sjukhus.

När de inte längre behöver sjukhusvård kommer de föras till polisarresten för förhör, skriver polisen på sin hemsida.

En kvinna som bor två våningar över vaknade strax före klockan fem på morgonen av en kraftig lukt av brandrök.

– När jag tittade ut i trapphuset och var det alldeles tjockt av rök. Röken steg ju uppåt och jag bor högst upp i huset.

När hon larmade var brandkåren redan på väg. Hon ombads stanna i lägenheten med dörren stängd.

– När jag ringde till brandupplysningen lite senare var elden redan släckt. Det gick ganska fort, och jag kunde gå och lägga mig igen. Jag har inte gått ut sen dess, men det luktar fortfarande brandrök i lägenheten.

En kvinna på samma våning vaknade av att två grannar bankade på dörren och skrek att det brann.

– Jag irrade omkring ett litet tag, packade en ryggsäck med lite grejer och klädde på mig. Jag ville få med mig min plånbok, laddare, bilnyckel och lite kläder om det skulle bli så att jag måste vara borta från hemmet ett tag.

På väg ut mötte hon en brandman i trappan som bad henne utrymma byggnaden. Cirka tolv grannar samlades utanför tillsammans med polis och brandmän. Kvinnan vittnar om 17 brandmän från två olika brandstationer och många poliser.

– Folk var lite chockade, alla låg ju och sov och hade väckts på ett väldigt brutalt sätt. Man försökte hålla sig lugn, men folk var säkert oroliga för att branden skulle sprida sig.

Efter en stund fick de gå in igen. Enligt förvaltaren har nästan alla lägenheter i huset klarat sig undan rökskador.