Det var sommaren 2020 som polisen gjorde en husrannsakan i en lägenhet i Norsborg i södra Stockholm, då det riktats misstankar mot en man på adressen.

Inne i bostaden hittade polisen bland annat två halvautomatiska pistoler, en helautomatisk kulsprutepistol med ljuddämpare och en påse med 297 gram cannabis.

Polisen fann även 935 gram sprängmedel. 153 gram av dessa hittades i bh:n på den misstänkte mannens farmor.

https://www.mitti.se/nyheter/han-arrangerar-olaglig-marsch-mot-corona-i-stockholm/repucb!g8FLy6980d5YAqUpWuTsBQ/

Leklera eller frukt

Den äldre kvinnan häktades och sade till sitt försvar att hon inte hade en aning om att det rörde sig om sprängdeg, utan trodde att det kunde vara leklera eller frukt som hennes barnbarn slängt in i hennes sovrum.

Södertörns tingsrätt köpte dock inte detta utan dömde i veckan kvinnan, som tidigare är ostraffad, till sex månaders fängelse för medhjälp till brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Farliga ämnen

Enligt Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) kunde sprängmedlet som hittades både i och utanför bh:n ge upphov ”till allvarliga och livshotande skador hos människor samt omfattande materiella skador”.

Mamman till den misstänkte mannen befann sig också i lägenheten. Hon döms till fängelse i 1 år och 4 månader för skyddande av brottsling och medhjälp till grovt vapenbrott.

https://www.mitti.se/nyheter/gick-fore-i-vaccinationskon-nu-far-socialchefen-sparken/repuce!ExlOKfO87oRTkSiqhmoOWA/