Steget – Releasefesten!

Sveriges kanske mysigaste popduo är åter ute på Sverigeturné. I samband med att Steget släppte sin tredje fullängdsplatta Ösregn & Kärlek i början av maj blir det releaseturné med fullband, stråktrio och blåstrio – storband deluxe alltså – för att fira ordentligt. 19 maj blir det ett pitstop där allting startade, på Pustervik scen.

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14, fredag 19 maj, konsertlokalen öppnar kl. 19.00, på scen kl. 20.00.

Dirty Weekend. Iscensatt och framförd av Py Huss-Wallin och Ester Uddén.

Dirty Weekend. Iscensatt och framförd av Py Huss-Wallin och Ester Uddén.

Tanne Willow

Dirty Weekend

En gastkramande och humoristisk enaktare efter den kultförklarade boken med samma namn. I centrum står kvinnorna som dag efter dag utsätts för mäns våld och sexuella trakasserier. De kvinnor som i åratal fått anpassa sig och som tillslut gett upp om att samhället ska skydda dom. Nu har de fått nog och bestämmer sig för att ta saken i egna händer. En sylvass och blodig hämndodyssé helt rätt i tiden! Med Py Huss-Wallin och Ester Uddén.

Plats: Gradängscen, Stora Teatern, måndag 22 maj, kl. 19.00. Kl. 20.30–21.30 deltar skådespelarna i eftersamtal på temat När kvinnor får nog.

OVO. En färgstark föreställning med Cirque du Soleil på Scandinavium.

OVO. En färgstark föreställning med Cirque du Soleil på Scandinavium.

Press

Cirque du Soleil: OVO

Följ med på en färgstark dag i insekternas liv. OVO utforskar skönheten i biologisk mångfald i alla dess kontraster och livlighet i en föreställning som kittlar fantasin. Genom energisk akrobatik lyfts unika personligheter och förmågor hos insekter fram. Från mäktiga syrsor som hoppar på studsmattor till en hypnotisk spindel som vrider sig inuti hennes nät.

Plats: Scandinavium, torsdag 25 maj, kl. 19.30. Spelas hela helgen.

Louise Halvardsson, snart på en scen nära dig.

Louise Halvardsson, snart på en scen nära dig.

Nadja Itäsaari

Koreograferade Mormordikter

I Koreograferade Mormordikter porträtteras en kvinna från en nu svunnen tid och är Louise Halvardsson första soloföreställning. De senaste tio åren har hon varit verksam i Göteborgsområdet där hon med sitt direkta tilltal fångat publiken på alltifrån poetry slam till uppläsningar på Forum för Poesi och Prosa. Föreställningen har växt fram i regissören Ingrid Nilssons källare på Hisingen där Halvardsson fick husera efter att ha blivit bostadslös.

Plats: Hörsalen, Göteborgs stadsbibliotek, onsdag 24 maj kl. 18.00.

Superdesignmarknad. Utvalda talanger inom design, mode konst och inredning.

Superdesignmarknad. Utvalda talanger inom design, mode konst och inredning.

Sebastian Schiefner/A la London

Superdesignmarknad 

En unik möjlighet att uppleva småskalig design. 26-28 maj tar à la London återigen sin superdesignmarknad till Göteborgs absoluta mitt. I lokalerna på Östra Hamngatan 23 i Brunnsparken, där H&M nyss flyttat ut, blir det en marknad med extra allt. Närmare 1 300 kvm ska fyllas med design, mode konst och inredning. Även denna gång blir det gratis inträde för alla besökare.

Plats: Östra Hamngatan 23, 26–28 maj, fredag kl. 15.00–19.00, lördag kl. 10.00–18.00 och söndag kl. 11.00–17.00.