Gränsland är skriven av Linda Mattsson Kledzik (manus) och Hanna Stadell Mellbin (musik). Duon står även bakom tidigare musikalsuccéer som ”Mitt Liv” och ”Den Lille Prinsen - på andra sidan stjärnorna”.

Precis som i de föregående föreställningarna lyfter manusförfattaren Linda Mattsson Kledzik starka frågor om livet. 

– Allting omkring oss formar oss och den vi är. Vi har alla ett arv att förvalta, men hur förvaltar du ditt arv? Vad lämnar du i ditt förflutna? Hur ser ditt livs väv ut och hur skapar du livets väg? Det är frågor som vi vill få dig att fundera kring i vår nya föreställning, säger hon i ett pressmeddelande.

Jakt efter sin far

I Gränsland får du följa Sara i jakten efter sin far. Det blir en resa med både humor och allvar, genom hennes förflutna, verkligheten och lyckans land.

Teater Satelliten är en ideell förening som har en teaterensemble med ett 40-tal musikalartister med och utan diagnos, som står på scenen under samma villkor.

Man arbetar främst med normbrytande musikalproduktion som väcker opinion kring bland annat psykisk ohälsa, men på repertoaren finns även befintliga musikalklassiker så som RENT och Rock of Ages.

Tolv föreställningar

De främsta långsiktiga målen är att bli Stockholms första professionella inkluderade musikteater där alla står på scen på samma villkor, att fortsätta att vara en teater som inspirerar både sin publik och sin ensemble att alltid följa sina drömmar, och att spela teater som både underhåller och utmanar publiken att tänka om kring de normer som existerar i hela vårt samhälle.

Under november spelas totalt tolv föreställningar av Gränsland på Arena Satelliten. Premiären sker klockan 18.30 den 4 november.