Evicshen 

Victoria Shen är en experimentell musikartist och ljudkonstnär från San Francisco. Även om analoga syntar utgör grunden i Shens musik, spelar hon under liveframträdanden med egentillverkade elektroniska instrument, uppfunna instrument och till och med akustiska föremål som till exempel en piska. Hennes set tenderar att vara platsspecifika, som direkt respons på den fysiska och akustiska kvaliteten hos den plats där hon uppträder. Hennes liveframträdanden växlar mellan ögonblick av återhållsamhet och svall av frenetiska och konfronterande rörelser. En balansakt mellan kontroll och chans, doften av fara är aldrig långt borta under Shens framträdanden. Hennes ljud är dynamiskt med en känslighet för textur och struktur genom alltihop. Kvällen till ära kommer även norska rockbandet MoE och Arvid Kraft kör ett DJ-set. Åldersgräns 20 år.

Plats: Oceanen, Stigbergstorget 8, fredag 14 juni, kl. 20.00–01.00.

The Way Out Night – stans mest öppna och dansanta klubbkväll är äntligen tillbaka under WestPride.

The Way Out Night – stans mest öppna och dansanta klubbkväll är äntligen tillbaka under WestPride.

Mostphotos

The Way Out Night

Klubb The Way Out Night, 80s vs 90s, stans mest öppna och dansanta klubbkväll är äntligen tillbaka, nu på mysiga Hängmattan, för en helkväll i neon. Safety Dance & Eins Zwei Polizei presenterar tillsammans med FPES och Hängmattan sin specialkväll under West Pride. DJs från 80-talsklubben Safety Dance och 90-talsklubben Eins, Zwei, Polizei bjuder på den bästa blandningen av ren nostalgi. Alla är välkomna att komma in och ut under en kväll i regnbågens alla färger. Fri entré med West Pride festivalband – finns att hämta gratis under West Pride veckan. Utan festivalband 100 kronor entré. Åldersgräns 18 år

Plats: Hängmattan, ingång Karl Johansgatan 16, fredag 14 Juni, kl. 20.00–01.00

Ölpölen fixar ölfestival på Ringön.

Ölpölen fixar ölfestival på Ringön.

Pressbild

Ölpölens Ölfestival på Ringön

Klockan 13.00 är du välkommen in till den bubbla arrangörerna kallar för Ölpölen. Väl inne får du ett specialdesignat ölglas för festivalen, det vill säga ett minne för livet. Dessutom möts du av 11 bryggerier som alla har med sig pilsner och något annat. Det är kvaliteten på deras pilsner som fört dem till festivalen och som nästan gör detta till en pilsnerfestival. Men bara nästan, de tar även med sig annan öl. Förvänta dig framträdande av Ölpölen, quiz med fina priser och andra överraskningar. Dessutom kommer Kvasi spela några låtar. Olle, Martin, Fredrik och Helena är på plats. Bryggerier som kommer är O/O Brewing, Stigbergets Bryggeri, Subbe Bryggeri, Nyköping Brewing, Nynäshamns Ångbryggeri, Munkbron, Svartberget, Närke Kulturbryggeri och Vega.

Plats: Stigbergets Bryggeri på Ringön, Stålverksgatan 4B, lördag 15 juni, kl. 13.00–23.59.

Sex onsdagar i sommar styr Sebastian Boukachabia att quiz-skutan i Skeppets Salong.

Sex onsdagar i sommar styr Sebastian Boukachabia att quiz-skutan i Skeppets Salong.

Pressbild

Solnedgångsquiz

Sex onsdagar i sommar, från och med 9 juni, kommer Sebastian Boukachabia att styra quiz-skutan i Skeppets Salong. Har du varit på ett Basse-quiz vet du vad som gäller. Det är lite av ett okonventionellt quiz. Förväntar du dig ett traditionellt allmänbildningsquiz eller ett tradigt musikquiz så förväntar du dig fel. Tänk istället att en sån där svan-trampbåt möter The Black Pearl i en perfekt storm av mys, kul och klar; en jungfrufärd där höga skratt möter höga suckar, möter nya vänskaper, och nya moment. Allt med den rödgula solnedgången som romantisk fond. Använd samma lagnamn genom hela turneringen för att försäkra er om att ni får rätt sammanställt poängantal. Max 5 personer per lag!

Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan 2, onsdag 19 juni, kl. 20.00 till och med onsdag 31 juli, kl 23.59.

Country efter jobbet – säsongsavslutning på Hängmattan.

Country efter jobbet – säsongsavslutning på Hängmattan.

Pressbild

Country efter jobbet

Sommaren är precis runt hörnet och det börjar bli dags för en välförtjänt vila. Så på med hatten, kliv i bootsen och traska ner till Hängmattan – det är dags för säsongens sista countrykväll. Fri entré!

Plats: Hängmattan, ingång Karl Johansgatan 16, söndag 9 juni, kl. 19.00.