Hyresrätter byggs på garage

13.50 På garaget intill torget ska det byggas ett 80-tal hyresrätter, på initiativ av Tyresö Bostäder. Bron har rivits som en förberedelse. Mitt i Tyresö visar illustrationen för Tina Pettersson och Sirintra Thongnil som bor i området.

– Det ser fint ut. Lägenheterna som finns börjar bli gamla och slitna, men jag tänker på hur utsikten blir för oss som bor på plan 2, säger Tina.

– Och vad kommer hyran att landa på, säger Sirintra.

Vill flytta norrut

14.12 Marie Sköld har bott i Granängsringen i över 20 år och är på promenad med 9-åriga Mila genom innergården.

– Det är väl ok att bo här. Jag känner mig inte rädd, särskilt inte när jag har Mila med.

Hon vill på sikt flytta tillbaka till Norrland, som hon kommer ifrån och där släkt bor kvar.

– Det har blivit för stort här i Tyresö, så mycket bilar. Som en storstad, säger hon. 

"Jag ska åka härifrån först i kistan"

14.32 Tidigare i år fick Granängsringen odlingslådor på den bilfria innergården. Sirpa Terimo har odlat bland annat spenat, sallad och persilja med hjälp av en granne.

– Jag tycker initiativet är fantastiskt bra. Det ökar trivseln. Alla vet vilket rykte Granängsringen har, men jag älskar att bo här.

Hon har bott i området i två omgångar, i totalt över 30 år.

– Jag ville komma tillbaka hit. Jag saknade gemenskapen. Jag ska åka härifrån först i kistan, tror jag.

Nybliven Ringenbo

15.05 Alisa Host är konstnär från Schweiz och har under pandemin bott i Sverige. I Granängsringen hyr hon ett rum medan hon gör en muralmålning vid Frihamnen i Stockholm. Hon har hunnit sova i rummet en natt.

– Jag gillar inte tunnelbana och tycker om att det går en buss hit. Och det är ju bra med mataffären på torget, säger Alisa på engelska.

Granängsringen fick förra hösten året en stor mataffär när Hemköp tog över efter Ica på torget. Då hade lokalen stått tom i över två år.