Den 13 maj klockan 18:00 uppträder Carefree Big Band på Joar Blå i Enköping.

Bandet, som tidigare samarbetat med bland annat Babben Larsson, utlovar en högklassig konsert.

Andra gången i Enköping

Carefree Big Band har uppträtt i Enköping en gång tidigare – då på Guldliljangalan
i Idrottshuset.

Den här gången anträder de scenen på Joar Blå.

– Publiken kan förvänta sig en högklassig storbandskonsert med ett par instrumentala storbandslåtar, med väldigt stor genrebredd. Från Frank Sinatra via tradjazz till pop, soul och disco, säger Stefan Palmfjord, bandets trummis och slagverkslärare på Kulturskolan i Enköping. Konserten arrangeras av Enköpings Musikklubb och Kulturskolan.

17 musiker på scen

Bandet är ett av de mest etablerade storbanden från Stockholm, och har så många medlemmar att det inte finns tillräckligt med plats för att skriva allas namn här.

– Den vanligaste storbandsuppsättningen består av 17 musiker, fem saxofoner, fyra, tromboner, fyra trumpeter och komp. Ofta, men inte alltid, har vi en eller två sångare med oss, säger Stefan Palmfjord och berättar att Grillbybon Babben Larsson kan mer än att bara skämta:

– Jag trummade när Babben var med. Hon delade då mikrofon med Hayati Café. Ett mycket trevligt sam­arbete. Hon är ju framför allt känd som komiker, men är även en mycket duktig jazzsångerska. Proffsig och enkel att samarbeta med. Kul koncept att blanda jazz med en del komiska inslag, säger han.