Det var förra sommaren som Enskede bibliotek tvingades stänga tillfälligt eftersom fastigheten där det ligger byggs om. Där ska det bli 200 seniorlägenheter, och bygget påverkar även öppna förskolan och badet som har haft begränsade öppettider.

Först var tanken att bibblan skulle öppna igen i januari i år, sedan nästa sommar, och nu är beskedet att en nyinvigning kommer att kunna ske först 2025.

Man har letat efter en ersättningslokal och under tiden har biblioteket haft uppsökande verksamhet med bokbuss och besök i områdets förskolor.

Klart med ny lokal

Nu är det klart att bibblan flyttar in tillfälligt i Grangården på Täppgränd 9 där det tidigare låg en förskola. Det kommer att bli av någon gång i september, datum och öppettider är inte klart än.

– Vi är jätteglada att kunna möta Dalenborna igen, även om det blir i mindre skala, säger Anna Ulfstrand, chef för Enskede bibliotek.

Biblioteket kommer att ha ett visst utbud av böcker, främst nyutkommen vuxenlitteratur och en del barnböcker. Det kommer även att vara möjligt att låna dator och kopiera.

– Och förskoleverksamheten kommer att kunna starta igen, säger Anna Ulfstrand.