Michelinkock fixar lunchen i Linné

Fjärde Långgatan 1, Linné

En väldigt seriös restaurang. Eller "A very serious restaurant" som är Poppys egna beskrivning är ett nytillskott på Linnéstadens krogkarta. Kocken Tobias Jacobsen, som står bakom restaurangen, kommer närmast från stjärnkrogen SK Mat & Människor. Nu byter han fine dining och satsar istället på rustik mat med en stor gnutta finess.

Hos Poppy utlovas råvaror i säsong som tillagats till perfektion. Dessutom, varje morgon luktar det nybakt från kalljäst surdegsbröd som serveras med hantverkssmör.

Poppy inväntar fortfarande sitt alkoholtillstånd och serverar just nu endast lunch. Men siktet är inställt på att bli en vinbar som är öppen till sena kvällen.

Suchi Lee G.

Suchi Lee G.

Instagram

Beresta kockar serverar läcker sushi

Linnégatan 60, Linnéstaden

Sushi Lee G öppnade i somras och lockar med läckra asiatiska smaker. Här serveras både sushi och bowls i en elegant blandning.

De två kockarna som skapar rätterna har erfarenhet från lyxiga sushirestauranger i länder som Korea, Australien, Tyskland och Danmark. Och inte minst från London. Nu har de till göteborgarnas stora glädje landat här i stan.

Herrmode från small till 9XL

Frölunda Torg

Nordens största modekedja inom herrkläder har öppnat ännu en butik. Det handlar såklart om Dressmann.

Den nya butiken kommer att erbjuda konceptet XL vilket i praktiken innebär att det går att köpa kläder i storlekarna S-9XL. Satsningen gör det nu möjligt att nå en större målgrupp. Nya Dressmann ligger mellan Team Sportia och Akademibokhandeln på nedre plan, i nära anslutning till köpcentrumets mittpunkt – Centralhallen.

Le 20ème. En liten mysig kvartersbistro i Gamlestan.

Le 20ème. En liten mysig kvartersbistro i Gamlestan.

Instagram

En bit av Frankrike finns österut

Lars Kaggsgatan 2a, Gamlestadstorget

Le 20ème är en liten mysig kvartersbistro och vinbar vid Gamlestadstorget. Eller som ägarna själva beskriver stället: "Un petit bistro et bar à vin de quartier".

Här kan gästen drömma sig bort till Frankrike bland fina viner och delikata franska ostar och chark. På menyn finns även andra goda rätter att avnjuta. Le 20ème bjuder även på en solig uteservering och gästerna kan dessutom mötas över parti schack.

Bon appétit!

Tiger. Prylbutiken finns nu i Nordstan.

Tiger. Prylbutiken finns nu i Nordstan.

Butiken med allt och lite till

Östra Hamngatan 26-28, Nordstan

Prylbutiken Flying Tiger öppnar på ännu en adress i centrala Göteborg. Den här gången i Nordstan. I butikerna finns det mesta du behöver och inte visste att du behövde för hemmet. Det går även att fynda finurliga leksaker och prylar för fest och en drös med accessoarer.

"Vi har länge letat efter det optimala läget i Nordstan och nu kan vi äntligen välkomna våra kunder till vår nya butik. Vi ser fram emot detta och hälsar nya som befintliga kunder hjärtligt välkomna", hälsar Arben Rexhepi, kedjans Sverigechef.

Den danska detaljhandelskedjan startade 1988 och har nästan 850 butiker i 27 länder. Flying Tiger säljer egenframtagna produkter.

Karibia Restaurang. Spännande rätter från det karibiska köket i Lorensberg.

Karibia Restaurang. Spännande rätter från det karibiska köket i Lorensberg.

Instagram

Matglädje från det karibiska köket

Lorensbergsgatan 6, Centrum

"Bege dig till en av våra karibiska restauranger där kreolska recept, accras, curryblandningar, salsa och flamberade bananer väntar".

Det är uppmaningen från Karibia Restaurang där spännande rätter från det karibiska köket står högst på menyn. Här erbjuds förutom mat också goda viner och drinkar av olika typer av Mojitos. Och finns självklart en bra samling av rom.

Karibias ambitionen är att ge gästerna en upplevelse av karibisk matkultur genom ett spännande utbud av drycker och livemusik, latinkvällar, kabaré- och/eller artistkvällar

Skepparns.

Skepparns.

Skepparns/Instagram

En lite stökigare bistro

Hinsholmens Bryggväg 50, Saltholmen

Skepparns är en nordisk bistro som bjuder på både eleganta smaker och utsikt över södra skärgården. Här kan gästerna slinka in på ett glas bubbel, boka en smålyxig tisdagslunch eller stimma en hel kväll medan ett "gäng håll-käften-rätter" dimper ner på bordet.

Menyn är inspirerad av Skepparns otaliga odysséer över världshaven. De klassiska smakerna är hämtade från städer som Marseille, New York och Buenos Aires – fast i västkustsk tappning. "Alltid toppat med en stor dos kärlek", hälsar Skepparn.

Thaibaren.

Thaibaren.

Thaibaren/Instagram

Moderna smaker i trevlig thai-anda

Övre Husargatan 5, Linné

Asiatiska smakupplevelser är svårt att få för många av. Nyligen öppnade Thaibaren, en modern restaurang med exceptionell grafisk profil och en meny som erbjuder just det – spännande thai-smaker. På menyn finns allt från trevliga banana pancakes till krispiga papayasallader. Och de flesta rätter kan beställas vegetariska eller veganska.

Thaibarens filosofi är att tillaga mat från grunden med färska råvaror och kärlek:
"Vi gör vårt bästa för att erbjuda dig en god måltid i en trevlig thai-anda."

Grace Sports bar.

Grace Sports bar.

Grace Sports bar/Instagram

Historiska vingslag på elegant sportbar

Kungsportsavenyen 9, Centrum

"Föreställ er en elegant speakeasybar där det gamla ruffiga sammanflätas i en rustik, trendig och romantisk miljö. Här finns en känsla tagen ur olika tidskapslar där ni kan dela fantastiska sportögonblick, oförglömliga stunder och härliga middagar med nära och kära."

Så beskrivs nyöppnade Grace Sports bar. Här utlovas fokus på högkvalitativa råvaror och cocktails. Förutom att följa stora sportevent och njuta av mat och dryck, kan gästerna även spela minigolf eller delta i quiz.