I en lägenhet i Sticklinge bor för tillfället Donna Presley – kusin med ingen mindre än kungen av rock´n roll.

Donna har flyttat in hos Anneli Strand och Peter Jezewski, två riktiga Elvisfantaster.

Parets show Be Bop a Luba, som bygger på musik från 50 och 60-talet, fyller tio år. Peter Jezewski, känd som medlem i bandet The Boppers, firar dessutom 45 år som artist. För att fira jubileet turnerar de genom Sverige tillsammans med Donna Presley. Den 30 november uppträder de på Chinateatern.

Det är första gången Donna är i Sverige. När Mitt i träffar henne har hon redan hunnit besöka Skellefteå och Umeå.

– Jag älskar att vara här. Sverige är vackert och människorna är så varma och välkomnande. Det är lite kallt i norr men i Stockholm är vädret fantastiskt, säger hon.

Anneli hörde av sig till Donna, som egentligen bor i Arkansas, på Facebook.

– De bjöd mig hit, så nu är jag här och turnerar. Jag tvekade inte en sekund.

På frågan hur det känns att bo hemma hos främlingar svarar Donna att det var lite nervöst innan.

– Men så fort jag klev av flygplanet fanns Peter och Anneli där. Vi fick ett omedelbart band.

– Det känns som att vi alltid har känt varandra, instämmer Peter.

Donna är uppvuxen på Graceland med Elvis. Hon delar med sig av sitt finaste minne av kusinen. Det var när han träffade hennes äldsta son för första gången.

– Elvis kommer in och klappar mig på huvudet och säger ”Hej Donny, hur mår du?”. Donny var hans smeknamn på mig. Han tittar mot sängen och ser min son. Tar upp honom och frågar vad han heter. Jag svarar ”Aaron” och Elvis stannar upp. ”Men det är ju mitt namn” säger han. Jag har aldrig sett honom så rörd. Han fick tårar i ögonen.

– Elvis var väldigt varm och kärleksfull. Han älskade att ha familjen nära sig. För honom betydde det mycket att vi älskade honom innan han blev Elvis Presley. För oss var han bara Elvis.

– Han förändrade mode, han förändrade musik. Han var först med så mycket. Som John Lennon sa: ”Innan Elvis fanns ingenting”.

Är det någonsin jobbigt att vara hans släkting?

– Nej. Om det inte vore för Elvis skulle jag aldrig sitta här i Sverige och prata med dig. Det har varit fantastiskt. Jag har familj världen över.

Peter berättar att han växte upp med Elvis Presley och The Beatles. Han är klädd i röd skjorta, svart läderväst och har bakåtslickat hår. Det spelar ingen roll om han står på scen eller sitter hemma i soffan, utstyrseln är densamma.

– Vi, The Boppers, blev nog såpass stora för att vi var äkta. Vi har alltid haft den här stilen. Den finns i våra hjärtan, säger han.

Under showen sjunger Peter och Donna tre låtar tillsammans.

– Första gången vi sjöng ”Let it be me” tillsammans så grät jag, säger Peter.

Med allt som pågår i världen tror Donna att showen kan fungera som en paus.

– Vi tar dig tillbaka till en tid då det var bra. Det är nog något vi alla behöver nu.