Ekeröduon Si Evol, med Malte Höglund och Peteris Strante, är nominerad till Denniz Pop award i kategorin Rookie artist eller band.

Beskedet om nomineringen kom i ett Instagraminlägg på onsdagsmorgonen.

– Jag satt på jobbet när vi blev taggade. Det känns helt fantastiskt att vi är nominerade, säger Malte Höglund.

Första låten släpptes i februari och under våren har de släppt fyra till.

– Så det är jättenytt. Jag och Peteris är båda uppväxta på Ekerö och har känt till varandra. Vi har samarbetat tidigare på projekt men främst gjort musik i andra konstellationer. Nu blev vi sugna på att göra det här och att vi nu kommer med på den här scenen känns helt sjukt.

Max Martin i juryn

Denniz Pop Awards grundades av poppionjärens familj, vänner och kollegorna från Cheiron-studion, däribland Stenhamrasonen Max Martin som nu sitter i juryn.

– Jag har mycket av mitt musikaliskt dna från Max Martin och Cheiron. Jag ramlade över historien om det när jag var i 18-årsåldern och insåg att det är det här jag vill syssla med, säger Malte Höglund.

Si Evols musik beskriver han som en akustisk ljudbild med mycket värme och drömmiga syntar.

"Några stenkast från Cheironsoundet"

– Vårt sound landar nånstans i indie/folk-världen. Inte straight pop, så några stenkast från Cheironsoundet, men det finns ändå ett tänk i arrangemang och hook-ighet som Max Martin gjort sig känd för.

Prissumman ligger på 10 000 dollar och under prisceremonin ordnas också eventet Denniz Pop backstage, vilket är en slags speed dating där Si Evol kan få chans att spela upp sin musik och få feedback från branschgiganterna på plats.

– Jag hoppas att fler upptäcker vårt projekt och kanske få träffa fina människor som man kan ta hjälp av på olika sätt. Att bli förknippad med Denniz pop känns stort, säger Malte Höglund.