Poppis. Allt fler vill spela padel. Foto: Sacharias Källdén

Efterlyses: Padelbanor till Sundbyberg

Padelsporten är fortsatt het. Nu meddelar staden att det finns planer på banor i Ör.

  • Publicerad 15:49, 6 nov 2020

Nämnden ser också ett ökat behov och intresse

Sporten padeltennis har tagit Sverige med storm de senaste åren. Nyligen kom nyheten att Globen görs om till padelhall under coronapandemin.

Sundbybergare tycks också ha blivit sugna på att lira racketsporten och många vill att det ska byggas padelbanor utomhus i Sumpan. Flera personer har nämligen skickat in medborgarförslag om att staden borde bygga banor där allmänheten kan spela.

Mer tillgänglig

Johan Storåkers (L), som är kommunalråd och ordförande för kultur- och fritidsnämnden skriver i ett svar:

”Nämnden ser också ett ökat behov och intresse för padeltennis både lokalt och nationellt och vill göra sporten tillgänglig för fler i staden.”

Eftersom staden också gillar sporten och att Sundbybergsborna rör på sig har idrottsenheten redan påbörjat ett samarbete med föreningslivet för att se över möjligheten att anlägga padelbanor i anknytning till rackethallen i Ör som drivs av Sundbybergs tennisklubb.

Möjlig lösning

Former kring drift och skötsel diskuteras, enligt Johan Storåkers.

”Platsen måste dock stämmas av mot stadens framtida detaljplanering och en möjlig lösning är att i första hand skapa en mobil yta som går att flytta på i fall avsedd plats kommer att detaljplaneras i framtiden.”

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Spärrvakternas toalettbesök kan kosta 100 000 kronor i böter

Nyheter ”Ett omänskligt system" säger Edilma Sebestyén i spärren på Södra station Varje gång pendeltågens spärrvakter går på toaletten måste de be om lov. Annars riskerar deras arbetsgivare böter på upp till 100 000 kronor. SL:s hemliga kontrollanter ser till att toareglerna följs.fredag 22/10 5:53

Man anhållen misstänkt för våldtäkt

Nyheter Brottsplats i centrala Sundbyberg spärrades av På onsdagskvällen greps en man för ett misstänkt våldsbrott. Mannen sitter nu anhållen, misstänkt för våldtäkt.torsdag 21/10 9:36

Öppningen av bron försenas – igen

Nyheter Datum flyttas på grund av ritningsstrul Redan i augusti var det tänkt att bilarna skulle få börja rulla som förr på Bällsta bro igen. Det är gamla nyheter, nu är budet den 22 november.onsdag 20/10 12:04