Poppis. Allt fler vill spela padel. Foto: Sacharias Källdén

Efterlyses: Padelbanor till Sundbyberg

Padelsporten är fortsatt het. Nu meddelar staden att det finns planer på banor i Ör.

  • Publicerad 15:49, 6 nov 2020

Nämnden ser också ett ökat behov och intresse

Sporten padeltennis har tagit Sverige med storm de senaste åren. Nyligen kom nyheten att Globen görs om till padelhall under coronapandemin.

Sundbybergare tycks också ha blivit sugna på att lira racketsporten och många vill att det ska byggas padelbanor utomhus i Sumpan. Flera personer har nämligen skickat in medborgarförslag om att staden borde bygga banor där allmänheten kan spela.

Mer tillgänglig

Johan Storåkers (L), som är kommunalråd och ordförande för kultur- och fritidsnämnden skriver i ett svar:

”Nämnden ser också ett ökat behov och intresse för padeltennis både lokalt och nationellt och vill göra sporten tillgänglig för fler i staden.”

Eftersom staden också gillar sporten och att Sundbybergsborna rör på sig har idrottsenheten redan påbörjat ett samarbete med föreningslivet för att se över möjligheten att anlägga padelbanor i anknytning till rackethallen i Ör som drivs av Sundbybergs tennisklubb.

Möjlig lösning

Former kring drift och skötsel diskuteras, enligt Johan Storåkers.

”Platsen måste dock stämmas av mot stadens framtida detaljplanering och en möjlig lösning är att i första hand skapa en mobil yta som går att flytta på i fall avsedd plats kommer att detaljplaneras i framtiden.”