Ett tomrum.
Så kanske man kanske beskriva den känsla som funnits sedan den senaste restaurangen stängde i vintras på Ryttargatan i Smedby.
Det som längre tillbaka var Eddie's pizzeria har de senaste åren gått från en italiensk restaurang till en georgisk sådan.
Men sedan Goran Pejicic, blivande fru Olivia Jovanovic och Emil Haglund tog över lokalen i februari har den totalrenoverats.
Nydragen el, nya kylar och frysar är på plats. En vattenskada i diskrummet har åtgärdats.
– Vi har städat, målat, snickrat och installerat en ny pizzaugn. Det har varit en hel del att göra, säger Goran.
I slutet av maj slog de upp portarna.
– Det märks att vi varit efterlängtade, vi har fått jättefin respons, säger Emil Haglund.
Nu har Smedby pizzeria öppnat på Ryttargatan.
Charlotte Arwedsson
Ser gärna barnfamiljer
Menyn är enkel: pizza, kebab och sallader. Hellre få och bra rätter, enligt Goran.
– Enkelt, bra kvalitet och bra råvaror. Då är man hemma.
Målgruppen är "alla", inte minst barnfamiljer.
– Vi håller priserna på en human nivå så att man har råd att komma hit och äta middag med barnen, nu när allt blivit dyrare, säger Goran.
De öppnar på eftermiddagarna – och stänger kl 22. Stängningstiden är ett medvetet val.
– Efter den tiden vet vi av erfarenhet att det kan bli stökigt på restauranger, säger Goran.
– Vi vill att alla ska känna sig välkomna och trygga här, säger Olivia Jovanovic, som serverar.
Smedby pizzeria i Väsby, Goran Pejicic och Olivia Jovanovic.
Charlotte Arwedsson
Ingen nybörjare
Goran är ingen nybörjare i restaurangbranschen, även om han senast kommer från ett jobb inom den tunga fordonsindustrin. Han har tidigare drivit krog i Blekinge och egen pizzeria på 1990-talet.
Men pizza lärde han sig baka tidigt på pappas pizzeria hemma i Köping, där han växte upp. Redan som 13-åring hjälpte han till och lärde sig göra "perfekta" pizzadegar.
– Då kostade en pizza 10–12 kronor och det fanns bara tio sorter på menyn. Lite skillnad mot nu, säger han med ett skratt.
Emil Haglund känner säkert många igen som mannen bakom restaurang Brutal Burgers på Centralvägen.
– Jag är med på ett hörn här, men Goran är huvudansvarig, säger Emil Haglund.