Hundratals träd fick grenar knäckta när stora mängder snö föll över Stockholm förra månaden.

Trafikkontoret ansvarar för träd på gatumark och några av stadens parker. De jobbar fortfarande med att gå igenom de flera hundra ärenden om skadade träd som kommit in.

Deras arborister har hunnit åtgärda de flesta av de mest akuta ärendena.

– Vi tar främst hand om hängande och avbrutna grenar även om ett mindre antal träd också fallit helt, skriver Malinda Flodman, kommunikationsansvarig vid trafikkontoret.

Ris och grenar

En del arbete kvarstår dock, som att städa upp ris och grenar som ligger på marken.

– Det finns även några gator, främst i söderort, som vi fortfarande behöver gå igenom vilket uppskattas ta ett par veckor till.

Riktigt hur dyrt det hela blir är inte helt klart.

– Uppskattningsvis handlar det om cirka 700 000 till 800 000 kronor, kanske mer.

Nära en halv miljon

På parkmark inom Södermalms stadsdelsområde är det runt hundra träd som behöver åtgärdas. Enligt parkmiljöchefen Andreas Evestedt är det mest akuta ordnat med, även om det även här är en del ris kvar att plocka upp.

– Många av de berörda platserna behöver staden komma tillbaka till. Det handlar om att justera grenbrott och utföra ytterligare beskärningsarbete.

Ingen exakt prislapp finns för Södermalm heller, men Andreas Evestedts uppskattning är att det kostar 300 000–400 000 kronor att åtgärda alla träd. Då ingår inte kostnaden för plantering av nya.