Det nya laget fokuserar på så kallad "paracheer", och riktar sig till 6–16-åringar med intellektuella funktionsnedsättningar. Nyligen genomfördes den första träningen i Rissnehallen.

– Det kommer att vara precis som med de andra lagen. Man får med alla moment i cheerleading, men nivån är anpassad efter deras förutsättningar, säger tränaren Alma Beganovic.

När vi talas vid har tre personer anmält intresse till laget. Fler ska det bli, är förhoppningen.

Till skillnad från Dynamites övriga lag ligger fokus i Dynamos inte på att tävla, utan på träning och egna uppvisningar.

– Vi försöker att inte pressa utvecklingen alldeles för mycket, utan göra alla bekväma och låta det ta den tid som behövs, säger Alma Beganovic.

Syrran med i laget

Alma delar rollen som tränare för Dynamos med två andra. För att anpassningen av träningen ska gå riktigt till har de gått en del utbildningar.

– Man måste lära känna varje individ och kunna anpassa träningen för just den individen. Det är en utmaning, säger Alma.

Samtidigt bär hon på nyttig kunskap sedan tidigare, som hon gärna delar med sig av. I det nya laget ingår nämligen hennes 14-åriga syster.

– Hon har hållit på lite hemma, alltid haft på sig cheerleadingdräkter, ropat med i ramsor och gjort kullerbyttor. Det har varit mer personligt mellan mig och henne, men nu får hon också vara med i ett lag vilket är superkul.

Läs även: Här är dynamitlaget som smäller högst i Rissne